Schaduw in het Vuur - Jennifer L Armentrout

Informatie over het boek:
Auteur: Jennifer L Armentrout
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Bindwijze: Paperback
Genre: Fantasy
Serie: Flesh and Fire
ISBN: 9789020550375

 

 


Waar gaat het over?

Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld. '

 

 


Wat vind ik ervan?

Ik ben ervan overtuigd dat meesten onder jullie zo onderhand wel weten dat als ik een favoriete auteur moest kiezen, dat zonder twijfel Jennifer L Armentrout zou zijn!

Haar boeken vind ik iedere keer weer geweldig en de From Blood and Ash was daar geen uitzondering van.

Dit boek, Schaduw in het Vuur, is het eerste deel in de spin off serie van From Blood and Ash, namelijk de Flesh and Fire serie!

De mensen die de afgelopen tijd onze stories hebben gevolgd zullen misschien al wel weten dat ik helemaal lyrisch ben over dit boek!
Ik vond hem namelijk zó goed dat ik maar vast het Engelstalige ebook heb gehaald omdat ik gewoon moét weten hoe het verhaal verder gaat!
Ik kan nog steeds niet wachten op het, wat vast weer een ontzettend prachtige vertaling gaat worden, tweede deel in het Nederlands. Die ga ik wanneer die uitkomt alsnog willen hebben🙈

Dit eerste deel begint meteen goed, het is meteen spannend en eigenlijk zat ik er direct in!

Het is best gek, want als je de From Blood and Ash serie helemaal hebt gelezen dan ken je in ieder geval de mannelijke hoofdpersoon, Nyktos al.

Hoewel ik Casteel en Poppy echt geweldig vind en ik iedere keer weer optimaal van hun verhaal kan genieten, is er iets aan Nyktos en Seraphena wat ik nóg beter vind.

Ik zat in een ontzettende reading slump toen ik aan dit boek begon. Misschien niet handig om dan in een compleet nieuw boek te beginnen, maar als er één auteur is wiens boeken ik altijd, ongeacht een reading slump, met plezier kan lezen, dan zijn het die van Jennifer L Armentrout.
Dat heeft ze ook weer met dit boek laten zien.

Vanaf pagina 1 tot en met pagina 604 (de laatste bladzijde dus😉 ) zat ik vastgekluisterd aan het boek. In twee dagen las ik hem uit en besefte ik meteen; ik wilde verder lezen.

Seraphena is officieel bekroond tot mijn favoriete hoofdpersonage ooit. Ze is zo bad ass en stoer dat je haast alleen maar ontzag voor haar kunt hebben. Haar personage schreeuwt gewoon girlpower!

Nyktos kunnen we natuurlijk niet vergeten want hallo?! Degenen die het boek al hebben gelezen zullen het (hopelijk :)) met mij eens zijn dat ook hij gewoonweg geweldig is.
Natuurlijk is geen enkel personage alleen maar goed en leuk in een boek, en ook Nyktos is dat niet, maar ik dit boek klopt het gewoon!

Ook moet ik het absoluut nog even hebben over de worldbuilding in dit boek.
Uiteraard ben je al een beetje bekend met de worldbuilding als je From Blood and Ash hebt gelezen, maar ook ben je dat weer totaal niet.
Echter worden alle plekken heel levendig (of juist niet ;) omschreven en het was echt alsof ik alle plekken waar Seraphena en Nyktos waren voor mij kon zien.
Mijn favoriete plek qua worldbuilding was het Rode Woud :)

Ook ontmoeten we een heleboel nieuwe wezens in dit boek maar mijn favorieten zijn dan toch wel de draecken. (ps, waar kan ik een Jadis halen?!😍)

Tot slot kan ik niet de onwijs prachtige uitgave vergeten die de uitgeverij ervan heeft gemaakt. De schutbladen waarop illustraties van Seraphena en Nyktos te vinden zijn (en wat voor een illustraties, wauw!)
De kleur op snee, met allemaal kleine bloedblaadjes net als op de cover?! Te gek!
En dan ook nog de boekenlegger en wereldkaart/ brief van de auteur?? Wat wil je nog meer?!
Dit is met recht de mooiste editie die ik bezit van een boek! Alleen voor de buitenkant zou ik hem al halen. (Maar gelukkig is de binnenkant dus absoluut geweldig!)

Ik raak maar niet uitgepraat over dit boek, zó goed vind ik hem. Mocht je nog enige twijfel hebben of je dit boek wilt gaan lezen? Doe het! Je gaat er absoluut geen spijt van hebben!
Ik ben fan!

 

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb