Titel: Parel en Tij

Auteur: Anniek Rodenburg

Uitgever: Uitgeverij Clavis

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044847840

Prijs: € 23,95

 

Dit is waar Parel en Tij over gaat:

Zolang ze haar verleden verzwijgt en foundation op haar kieuwen draagt, is de vijftienjarige Riv Pinksterbloem de normaalste scholier van het Kastanjelyceum. Maar wanneer mysterieuze vloedgolven Rotterdam teisteren, vreest ze dat haar geheime leven als zeemeermin in gevaar komt. Samen met haar vrienden stort ze zich in een avontuur van draken en dynastieën, terwijl een paar groene ogen toekijkt bij elke stap … Een fantasyverhaal voor young adults over jezelf zijn, hoeveel tegenstellingen daar ook bij komen kijken.

 

Dit is wat ik van Parel en Tij vond:

Als ik vroeger in een vriendenboekje moest opschrijven wat ik later wilde worden vulde ik altijd zeemeermin in. Toen ik hoorde dat er een Young Adult verhaal over zeemeerminnen uitkwam wist ik om die reden dat dit een boek is wat ik simpelweg moést lezen.

 Anniek Rodenburg heeft een heel fijne en beeldende schrijfstijl die je vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal in neemt. Mede door deze fijne schrijfstijl, maar ook door de toffe personages en korte hoofdstukken leest het verhaal lekker snel weg, Ik las het boek zelfs binnen één zit uit.

De personages in dit boek zijn goed uitgewerkt. Met name het hoofdpersonage Riv vond ik erg tof om over te lezen. Zij maakt tijdens het verhaal de nodige ontwikkeling door, waardoor ze realistischer aanvoelt.

Wat ik erg tof vond aan dit verhaal is dat er ook belangrijke maatschappelijke thema’s zoals het klimaat en de onderwaterwereld op een natuurlijke wijze worden aangekaart. Ook thema’s zoals vriendschap en familie zitten door het verhaal verworven. Samen is dit alles de perfecte mix voor een fantastisch boek dat je niet weg kan leggen.

Ik denk dat Parel en Tij een boek is wat zowel leuk is voor jongeren als volwassenen. Voor jongeren vooral omdat ze zich echt goed in Riv kunnen verplaatsen, aangezien Riv zelf nog een middelbare scholier is. Voor volwassenen is Parel en Tij ook gewoon fantastisch en echt een boek om even de werkelijkheid te ontvluchten.

Wat ik ook echt nog even gezegd wil hebben is hoe toef het is dat er een kaart (!) en een mermidisch woordenboek in het boek zitten. Samen met de prachtige cover en het fantastische verhaal vormt dit een mooi geheel.

Ik heb ontzettend genoten van Parel en Tij en vond het fabtastisch om over de magische wezens die ik al sinds de vriendenboekjes tijd fantastisch vond. Door het spannende einde(!!) ben ik heel erg benieuwd naar het tweede deel in deze serie! 

Beoordeling 4.5 / 5

 

Heb jij Parel en Tij al gelezen?

Maak jouw eigen website met JouwWeb