Titel: Stormbrekers

Auteur: Mariëtte Aerts

Uitgever: De vier windstreken

IBSN: 9789051166453

Aantal Bladzijden: 365

 

Achterflap:

Raben en Calli hebben de oversteek naar de oostelijke landen gemaakt en gaan daar voor een Familie van stormzingers aan de slag op hun stormboot de Cheron. Maar het botert niet erg tussen Calli en de Familie en dan wordt het schip ook nog eens bedreigd door luchtpiraten. Calli's droom is om de Kraaienburcht te bezoeken, de plek waar ooit machtige Elementalisten gewoond hebben. Dat zijn immers de mensen van wie zij haar gave heeft geërfd.

Wat niemand weet is dat intussen een paar oude, machtige magiërs uit een andere dimensie zijn ontwaakt. Zij hebben hun eigen plannen met de wereld en hebben hun oog laten vallen op de Zeven Eilanden, waar het nog steeds onrustig is.

mening:

Ik heb in eerdere recensies van deze serie gezegd dat dit een serie is die met het boek beter wordt, en dat klopt nog steeds na deel 4 ‘Stormbrekers’ gelezen te hebben. Wauw, dit boek was echt heel goed!

Ik weet niet hoe Mariëtte Aerts het voor elkaar krijgt, maar, ze heeft in deel 4 weer haar wereld weten uit te breiden, nee, dat zeg ik verkeerd, ze heeft er een compleet nieuwe wereld aan toegevoegd!

Ik ben nog steeds echt fan van de Schrijfstijl van Mariëtte Aerts, ze legt dingen heel mooi uit, en geeft ontzettend achtergrondinformatie, dit laatste is niet altijd even fijn, er waren wel stukjes waar ik mijn aandacht verloor, omdat het zoveel info was.

Wat ik ook heel leuk vond was dat dit verhaal een compleet andere setting had dan de voorgaande verhalen, het wordt dus niet eentonig, en ook niet saai.

Ook zijn er in het boeken conflicten tussen de verschillende groepen magische wezens, waardoor het verhaal heel spannend blijft. Net zoals in de vorige delen zijn de personages weer spot-on, ik hou echt van Raben en Calli!

Stormbrekers, is het Superspannende vierde deel van de kronieken van de zeven eilanden serie, en zeker een aanrader voor iedereen die van een goed Fantasy- verhaal houdt.

Een boek vol met magische wezens, geweldige personages en goed in elkaar zittende wereld.

(Recensie-exemplaar)