Titel: het Extractieritueel

Auteur: Jakim Kravanja

Uitgever: Novel Rebels Uitgevers

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789462665552

Prijs:€19,95Dit is waar Het Extractieritueel over gaat:

De zeventienjarige Cara werkt samen met haar levende knuffelbeer Terran voor een organisatie die de vrede in het heelal bewaart.

‘Als Xullux weet ik nooit naar welke gevoelens ik moet luisteren. Ik onderdruk hoe dan ook een gedeelte van mezelf.’ De zeventienjarige Cara werkt samen met haar levende knuffelbeer Terran voor een organisatie die de vrede in het heelal bewaart. Haar zeldzame krachten heeft ze niet altijd onder controle. Ook voelt ze zich nog steeds schuldig over hoe het is afgelopen met haar moeder. Tijdens een nieuwe missie komt Cara erachter dat ze een halfzus heeft. Demitria’s plannen dreigen al Cara’s opofferingen ongedaan te maken. Cara raakt verstrikt in een avontuurlijke speurtocht en ontmoet nieuwe vrienden die haar willen helpen. Kan ze hen wel vertrouwen? Lukt het haar om zichzelf en haar keuzes te accepteren? Om het extractieritueel tegen te houden, moet Cara afwegen wat belangrijker is: de balans in haarzelf of die in het heelal.Dit is wat ik van Het Extractieritueel over gaat:

 

begin vorig jaar las ik Het verdoemde verbond, het eerste deel in de xullux reeks. ik vond dat verhaal toen erg leuk om te lezen, en ik was dan ook heel erg benieuwd hoe het verhaal van Cara en Terran verder zou gaan.

 

Cara, het hoofdpersonage, is in dit verhaal een paar jaar ouder. hierdoor voelt het meteen ook meer aan als een YA, in plaats van het gevoel van een middle-grade  verhaal zoals bij deel één. het voelt net wat volwassener aan.

 

hoewel ik in het begin echt even mijn geheugen moest opfrissen, is de overgang van Het verdoemde verbond naar dit deel heel logisch en verloopt dat vloeiend, hoewel er dus een paar jaar tussen zit. Na de eerste paar hoofdstukken gelezen te hebben, wilde ik meteen weten hoe het verhaal verder zou gaan, ik wilde door blijven lezen.

 

De meeste personages kenden we natuurlijk al vanuit deel één, maar in dit deel leer je ze nóg beter kennen, en ze blijven zich doorontwikkelen. Terran (de pratende knuffelbeer) blijf ik een ontzettend grappig en origineel personage vinden. 

 

wel had ik soms het gevoel dat het verhaal op sommige punten heel snel ging, veel gebeurtenissen volgden elkaar in een rap tempo op, waardoor ik soms wel even terug moest lezen om te snappen wat er gebeurde.

 

wat ik heel leuk vond aan dit verhaal is dat het totaal niet lijkt op het eerste deel, het is echt een compleet ander en origineel verhaal, terwijl het toch wel Het verdoemde verbond mooi opvolgt. stiekem vond ik het plot van dit deel nog beter (en spannender) dan het eerste deel.

 

Ik heb zeker genoten van Het extractieritueel en het is ook een echte aanrader voor lezers van het fantasy-genre!

 

beoordeling: 4/5