Titel: Coraline

Auteur: Neil Gaiman

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij (best of fantasy)

Bindwijze: hardcover

ISBN: 9789049202187

Prijs: €18,99

 

Dit is waar Coraline over gaat:

 

Wanneer Coraline door een deur stapt en een ander huis ziet dat merkwaardig veel lijkt op het hare – alleen beter – lijkt alles geweldig. Maar er is daar nóg een moeder en nóg een vader, en ze willen dat Coraline hun dochter wordt. Ze willen haar veranderen en haar nooit meer laten gaan. Coraline zal alles op alles moeten zetten om zichzelf te redden en terug te keren naar haar gewone leven.

 

Dit is wat ik van Coraline vond:

 

Nadat ik Niemand van Neil Gaiman uitlas wist ik meteen dat ik meer van deze auteur wilde lezen. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten, want ik kon bijna direct beginnen in Coraline!

 

Coraline is een erg tof boek, dat ontzettend leuk naast Niemand staat.

De covers van beide boeken passen namelijk enorm goed bij elkaar én hebben ook nog eens sprayed edges, iets wat je niet vaak ziet bij jeugdboeken. Dat is natuurlijk een feestje voor in de boekenkast.

 

Neil Gaiman heeft een enorm vlotte schrijfstijl en daardoor leest verhaal het lekker snel weg. Voor de doelgroep is dat fijn. Toch weet hij ook nog eens beeldend te schrijven. Hij heeft oog voor detail, wat als oudere lezer weer enorm tof is om te lezen.

 

Coraline zelf vond ik een erg tof personage! Neil Gaiman heeft haar met veel diepgang en emotie uit weten te werken. Je leert haar naarmate het verhaal vordert steeds beter kennen en langzaam maar zeker gaat ze, net als het hoofdpersonage uit zijn boek Niemand, een plekje in je hart veroveren. Een plekje in mijn hart heeft ze in ieder geval wel weten te veroveren!

 

Het verhaal is qua sfeer ietwat griezelig en is daarom perfect om tijdens het najaar te lezen. Er zit een flinke dosis spanning in het boek, wat je al een beetje kan zien aan de cover en anders kan aflezen aan de achterflap. Dit is juist tof. Het is net even anders de andere spannende boeken en daarom uniek -zeker voor de doelgroep.

 

Coraline is een best bekend boek natuurlijk-het is een van de meest bekende en geliefde werken van Neil Gaiman, maar mocht je hem nog niet gelezen (of er nog niet van gehoord hebben, dat kan natuurlijk ook) laat dit dan je aanrader zijn om het zeker te lezen!

 

Coraline is een spannend, bijna eng, maar ontzettend tof verhaal om niet alleen in najaar, maar het hele jaar door te lezen!

 

Ik heb in ieder ieder geval wederom genoten van de beeldende schrijfstijl van Neil Gaiman en zijn personages. Ik kan niet wachten om nog meer van zijn werk te lezen!

 

Beoordeling : 4/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb