Door Jouw Ogen - Nicole Deese

Informatie over het boek:
Auteur: Nicole Deese
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
Bindwijze: Paperback
Genre: Roman
Aantal bladzijden: 457

 

 

Waar gaat het boek over?

Een hartverwarmende feelgoodroman over de keerzijde van het influencerbestaan.

In ‘Door jouw ogen’ van Nicole Deese maken we kennis met Molly McKenzie, een populaire beauty-influencer. Om in aanmerking te komen voor een baan als presentatrice van een make-overprogramma voor kansarme jongeren, gaat Molly als vrijwilliger meedraaien met een zomerclub voor jongeren uit de pleegzorg. Daar komt ze zichzelf genadeloos hard tegen. Ze dacht dat ze wist wat ertoe deed in het leven, maar terwijl haar band met de kinderen groeit, ziet ze in dat ze het al die tijd bij het verkeerde eind had. En Silas Whittaker, de leider van de groep, blijkt een lastige man om mee te werken… maar ook een heel aantrekkelijke.

In één zomer leert Molly meer over het leven dan in alle jaren ervoor: ze ontdekt dat de oppervlakkige zaken waarop zij haar hele leven heeft gebouwd, er eigenlijk niet echt toe doen. Maar wat is dan wel echt van betekenis?

 

 

Wat vind ik ervan?

Door jouw ogen van Nicole Deese is het 2e boek wat ik van haar heb mogen lezen!
En net als het vorige boek heb ik enorm genoten van dit boek!

In dit boek wordt je meegenomen in de levens van Molly en Silas, Molly een jonge vrouw, influencer, haar platvorm Make-up missies met Molly is erg populair en om kans te maken om een t.v. show te gaan presenteren lijkt haar manager het een goed idee om ergens vrijwilligers werk te gaan doen.

Uiteindelijk na wat strubbelingen gaat ze aan de slag als mentor van een aantal jonge meiden (tussen de 19 en 23) op Fir Crest Manor, een huis waar een 24 tal jonge mensen kunnen wonen die uit het pleegzorg/jeugdzorg systeem komen, en nergens anders terecht kunnen.

Silas is de leider van Fir Crest Manor is in eerste instantie niet blij met Molly en wijst haar af na haar sollicitatie, maar de aanhouder wint, en uiteindelijk geeft hij Molly toch de kans, en al gauw is Molly niet meer weg te denken uit Fir Crest Manor.

Hoe langer Molly op Fir Crest Manor werkt, hoe meer ze de bewoners maar vooral ook Silas in haar hart sluit.

Nicole Deese heeft dit boek zo mooi en zo pakkend geschreven dat wanneer je aan het lezen bent je het gevoel hebt dat je zelf op Fir Crest Manor rondloopt.

Je voelt wanneer je leest ook de band tussen Molly en Silas groeien.

Het perspectief waaruit je leest is dan weer vanuit Molly en dan weer vanuit Silas, maar dat is in dit boek erg prettig omdat je ze beiden gaandeweg steeds beter leert kennen en je je zo echt deel van hun verhaal voelt.

De emoties die ze beleven, het raakt je gewoon, en bij het einde van het boek heb ik echt even een paar tranen moeten wegpinken.

Ik hoop nog meer boeken te kunnen lezen van Nicole Deese want ik vind haar onderwerpen erg pakkend en haar schrijfstijl ontzettend fijn!
Ik ben fan!

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb