Wat We Achterlaten - Rebecca Yarros

Informatie over het boek:
Auteur: Rebecca Yarros
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 510
ISBN: 9789020544800

 


Waar gaat het over?

Georgia, de hoofpersoon in 'Wat we achterlaten' van Rebecca Yarros, moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

 


Wat vind ik ervan?

Sinds ik vorig jaar kennis maakte met Rebecca Yarros als auteur door haar boek "De Laatste Brief" ben ik fan en heb al haar vertaalde boeken verslonden.


Ik kon dan ook niet wachten om te beginnen in Wat we Achterlaten.


Allereerst Georgia, ik vind haar een geweldig personage, haar manier van doen en laten, haar eigenschappen en persoonlijkheid maken haar tot een heerlijk personage.


Noah komt in het begin een beetje over als een hufter, zoals in het boek wordt gezegd, maar geloof mij als ik zeg dat hij zich herpakt en het hélémaal goedmaakt :)


In het boek wisselen heden en verleden elkaar af, en in het begin stoorde mij dit nogal. Wanneer ik dan net weer in de ene verhaallijn zat werd ik weer teruggeslingerd naar de andere.

Dit was erg jammer want wat later in het boek stoorde dit niet meer en gingen die overgangen heel vloeiend in elkaar over.


Wederom valt er op de schrijfstijl van Rebecca Yarros niks aan te merken, ze schrijft nog even mooi als bij haar andere boeken waardoor het (op de overgangen van heden naar verleden in het begin na) heerlijk wegleest.


Ook zit er weer de nodige spanning en drama in waar ik stiekem wel van hou ;) Ze heeft in dit verhaal een mooie balans gevonden tussen drama, spanning en romantiek.


Aan het plot valt ook niet te twijfelen, het zit sterk in elkaar en van het verhaal heb ik weer optimaal genoten.
De brieven die je leest in het boek voegen wat toe en zorgt ervoor dat de verhaallijn helemaal klopt.


Het was prachtig om te lezen hoe niet alleen Georgia en Noah beetje bij beetje naar elkaar toegroeiden, maar ook hoe dat bij Scarlett en Jameson gebeurde, één van de pluspunten dat je ook vanuit het verleden leest.


De cover is weer prachtig en deze vertaling is erg fijn gedaan.
Hoewel Wat We Achterlaten niet mijn favoriete boek van deze auteur is, is het zeker een heerlijk boek waar je als lezer echt van kan genieten!