Heartstopper - Alice Oseman

Voor de lancering van Heartstopper heeft de uitgeverij een hele toffe blogtour opgezet, waar wij aan mogen deelnemen. 

Vandaag lees je onze brief aan Charlie, de hoofdpersoon. (De brief is geschreven vanuit de ik - persoon omdat we dat zelf wat fijner vinden lezen :) 

Aan het einde van de brief zul je de banner kunnen vinden, waar je ziet welke bloggers nog meer mee doen. Ook hun brieven kun je lezen!

Over het boek: de Nederlandse vertaling van Heartstopper is uitgegeven bij BestofYA. Het is een graphic novel en tevens een paperback. Heartstopper is geschreven en geillustreerd door Alice Oceman. 

 

Onze brief aan Charlie:

 

Lieve Charlie,


mij ken je natuurlijk niet, maar door het lezen en zien van je verhaal heb ik wel het gevoel dat ik jou ken. Wat ben ik blij dat ik jou door middel van je verhaal heb mogen leren kennen.


Door de teken- en schrijfstijl van Alice Oseman kwam je echt tot leven, waardoor ik het gevoel had echt in jouw wereld te zijn.


Wat ik zo mooi vind aan je verhaal is dat je niet alleen de mooie dingen laat zien, maar ook de moeilijke.


Je laat zien dat het niet altijd makkelijk is om jezelf te zijn, dat mensen soms verschrikkelijk gemeen kunnen zijn. Maar toch laat jij je niet klein krijgen en hoewel ook jij vast en zeker dieptepunten gekend zult hebben ben je een prachtig personage.


Ik hoop dat jouw verhaal vele mensen mag gaan helpen om te accepteren wie ze zelf zijn, en gaan in zien dat daar helemaal niets mis mee is.


Je bent zo’n prachtig en puur iemand en laat je niet van de wijs brengen door een sukkel als Ben. Je bent zoveel meer waard.


Ik ben dan ook ontzettend blij voor je dat je Nick hebt mogen ontmoeten, en hoewel ik nog niet weet hou jouw verhaal en dat van Nick verdergaat, heb ik er alle vertrouwen in dat dit goedkomt.


Want een liefde als die van jullie lijkt me te sterk om genegeerd te worden, ook al worstelt Nick nog met zichzelf.
Persoonlijk kan ik niet wachten om te ontdekken hoe jouw verhaal verdergaat en hoop ik dat je alle liefde in de wereld krijgt die je verdient.


Ik vond het een eer om jouw verhaal te mogen lezen.

 

Liefs,
Rosalie en Danique

Maak jouw eigen website met JouwWeb