Het Hotel Op De Rots - Mel Hartman

Informatie over het boek:
Auteur: Mel Hartman
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789463967938

 

 


Waar gaat het over?


Hella gaat met haar broertje en ouders op vakantie, maar onderweg worden ze door een storm overvallen. Gelukkig komen ze het Rotshotel tegen, en ze besluiten om daar te overnachten. Er zijn nog meer gezinnen in het hotel gestrand. Alles lijkt normaal tot het gebouw van de grond loskomt en de lucht in schiet. En dan verdwijnen ook nog eens zomaar alle ouders. Samen proberen de kinderen het geheim van het hotel te ontraadselen. Daardoor komen ze al gauw in allerlei gevaarlijke situaties terecht, waarbij ze hun angsten onder ogen moeten zien. Wees maar niet bang. Of toch wel?

 

 


Wat vond ik ervan?


Het Hotel op de Rots was een hartstikke vermakelijk en spannend jeugdboek!
Hella's personage zal bij veel kinderen aanspreken, onder andere omdat het hels herkenbaar zal zijn. Want elk kind is wel eens boos op zijn of haar ouders omdat het er ergens niet mee eens is, toch?


Ze belandden in het Rotshotel, een plek waar Hella meteen de kriebels van krijgt.
Die kriebels blijken terecht, want ze moet samen met andere kinderen die ze daar heeft ontmoet en haar broertje, Serge, onheilspellende opdrachten uitvoeren.


In het begin lijken de opdrachten er alleen maar te zijn om ze bang te maken, maar uiteindelijk kom je erachter dat de opdrachten een heel ander doel hebben... (Als je wilt weten welke zul je het boek moeten lezen ;)


De kinderen zien in wat ze moeten doen om hun ouders en zichzelf te redden en voeren opdracht na opdracht uit, totdat ze uiteindelijk hun doel bereikt hebben.


Het einde is onheilspellend, en doet vermoeden da er een tweede deel komt, waarvan ik zeker hoop dat het er komt!


De tekeningen passen perfect bij het boek en hebben een beetje een griezelige stijl. Onder andere doordat ze in zwart wit waren.


Al met al vond ik Het hotel op de rots een leuk, leerzaam en spannend boek, waar kinderen ongetwijfeld van gaan genieten!

 

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!