Informatie over het boek:
Auteur: Britanny C. Cherry
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Bindwijze: Paperback
Genre: Romance
Aantal bladzijden: 367
ISBN: 978902054484


Waar gaat het over?

Na het overlijden van haar moeder is Stella opgegroeid bij Kevin, de beste vriend van haar moeder. Als Kevin overlijdt en zijn testament openbaar wordt gemaakt, komt Stella tot de schokkende ontdekking dat Kevin al die tijd een zoon had waar ze niets van wist, Damian. Kevin blijkt een clausule opgenomen te hebben in zijn testament: Stella en Damian moeten trouwen en zes maanden samenleven om toegang te krijgen tot de miljoenenerfenis. Ze zijn totale tegenpolen en zien het echt niet zitten om zo lang met elkaar door te brengen – en al helemaal niet om te tróúwen. Maar zes maanden zijn ook niet zo lang… Toch?

 


Wat vonden wij ervan?

Westenwind is het derde deel in de toffe Kompas - serie van Britainny C. Cherry!
Eerder hebben jullie al kunnen lezen dat we van de vorige twee delen enorm genoten hebben, dus toen dit derde deel binnenkwam waren we ontzettend blij!
Hij kwam precies tijdens de tentamenweek binnen, dus helaas hebben we nog even moeten wachten met lezen, maar de hele tijd zat het boek ons aan te staren vanuit de kast.

In dit derde deel volgen we Stella en Damien, beide twee sterke personages.
Van Stella als personage heb ik echt kunnen genieten!
Haar manier van doen en praten was echt enorm leuk om te lezen.

Westenwind wordt verteld vanuit het heden en verleden, het ene hoofdstuk lees je over Stella van 9 en het andere stuk over Stella nu.
Je wisselt dus steeds van perspectief en setting. Persoonlijk vindt ik dit minder fijn lezen. Ik merkte dat ik steeds moest schakelen en net als ik dan in de setting zat en verder wilde lezen wisselde de tijd.
Dit was vooral wennen, want naarmate het boek vorderde raakte ik hier aan gewend en stoorde het minder.

Omdat het dus al een tijd geleden is dat ik de eerste twee delen las (er zat een lange tijd tussen het verschijnen van deel 2 en 3), moest ik soms wat in mijn geheugen graven over de andere personages die in het boek voorkomen.
Ik raad het daarom ook aan om de eerste delen nog eens te lezen voor je begint aan dit derde deel.

Ik vond de schrijfstijl zelf weer erg gemakkelijk lezen, ik weet weer meteen waarom ik de andere boeken ook zo lekker vond lezen.
Qua verhaallijn en de relatie tussen de hoofdpersonages vond ik dit de beste.
De chemie tussen Stella en Damian kwam bijna van de bladzijden af.

De personages zijn ook erg goed uitgewerkt.
Doordat je dus zowel vanuit het heden als verleden leest krijgen ze meer diepgang en kom je al meer onderliggende redenen te weten over hoe ze zijn geworden zoals ze nu zijn.

 

beoordeling: 4/5