Titels: 

Deel 1: Wij zijn legio (wij zijn bob)

Deel 2: Want wij zijn met velen

Deel 3: Al deze werelden

ISBN deel 1: 9789083073170

ISBN deel 2: 9789083073187

ISBN deel 3: 9789083073194

Bindwijze: Paperback

Uitgever: Iceberg Books 

Beoordeling: 4.5/5

 

 

Bobiversum serie – deel 1

Dit is waar deel 1 over gaat:
Bob Johansson heeft zojuist zijn softwarebedrijf voor een klein fortuin verkocht en verheugt zich op een leven vol vrije tijd. Het eerste item op zijn to-dolijst: deze enorme meevaller te gelde maken. In een drang om geld uit te geven, meldt hij zich aan om zijn hoofd in te laten vriezen in geval van overlijden. Vervolgens wordt hij overreden als hij de straat oversteekt. Als Bob 117 jaar later wakker wordt, ontdekt hij dat zijn brein is geüpload naar computer-hardware en maakt hij kans om de KI te worden in een interstellaire Von Neumann-sonde. Maar daarmee is hij ook een doelwit voor andere machtsblokken op aarde. De veiligste plek voor Bob is in de ruimte, op topsnelheid weg koersend van de aarde. Dat denkt hij tenminste. Bob en zijn klonen gaan op een missie om bewoonbare planeten voor de mensheid te vinden en moedig te gaan waar geen Bob ooit is geweest. Maar het universum blijkt vol verschrikkingen, en indringers maken hen kwaad, heel erg kwaad.


Wij zijn Legio, Wij zijn Bob is het eerste deel van de Bobiversum serie.

In deze serie lezen we weer een verhaal dat zich afspeelt in een futiristische setting, zoals wel vaker het geval is bij Science Ficton.

Het afgelopen jaar ben ik steeds meer van het genre Science Fiction gaan houden.

Dat begon voor mij met de twee boeken, Sterrenvlucht en Sterrenzicht!

Inmiddels hebben we al meerdere andere Science Fiction boeken gelezen, waarvan we, tot onze verbazing, eigenlijk alle boeken heerlijk vonden!

Ook deze serie was weer een feestje om te lezen!

Eigenlijk zit je vanaf hoofdstuk 1 al in het boek.

Je wordt niet meteen in het diepe gegooid en moet het maar zien te begrijpen, maar in dit boek wordt het voor mijn gevoel op een mooie manier een beetje uitgelegd, waardoor ik de rest van het boek stukken beter kon begrijpen.
De schrijfstijl van Dennis E. Taylor is erg fijn.

Het leest gemakkelijk weg, op af en toe wat langere stukken zonder dialoog na.

Omdat dit boek spannend was vloog ik erdoor heen.
Daarnaast waren het ook personages die ik fijn vond, en dat vind ik pas écht heel erg fijn.

Als een personage mij niet bevalt kan ik een stuk minder van het boek genieten, gelukkig was dit dus niet het geval en zijn de personages tof, met genoeg diepgang!

Ook de spanningsboog is goed, doordat er eigenlijk altijd wel iets gebeurt blijf je maar doorlezen en daarom zijn dit ook echt van die boeken waar je aan blijft denken als je het even hebt weggelegd.

Bovendien eindigt het boek op zo’n manier dat je verder wilt in het volgende deel!

Gelukkig konden wij dat, en wat we van het volgende deel vonden lees je hieronder!

 

Bobiversumserie – deel 2

Dit is waar deel 2 over gaat:
Bob Johansson geloofde niet in een hiernamaals, dus het was een flinke schok om te ontwaken na een dodelijk auto-ongeluk. Nog een grotere verrassing is dat hij nu een computer met bewustzijn en de besturende intelligentie is aan boord van een Von Neumann-sonde. Het is inmiddels veertig jaar geleden dat Bob en zijn klonen zich vanaf de aarde zijn begonnen te verspreiden, op zoek naar bewoonbare planeten. Maar dat is het enige deel van het plan dat nog intact is. Een wereldoorlog heeft 99,9% van de mensheid gedood, en een nucleaire winter maakt de aarde langzaamaan onbewoonbaar. Een radicale groepering wil het karwei afmaken en de rest van de mensheid uitroeien, terwijl de Braziliaanse ruimtesondes ook nog steeds rondwaren en proberen de concurrentie op te blazen. Erger nog, de Bobs hebben een ruimtevarend buitenaards ras ontdekt dat al het andere leven als voedsel ziet. Ooit verliet Bob de aarde in de hoop op een leven van ontdekkingstochten en zalige eenzaamheid. In plaats daarvan is hij een hemelgod geworden voor een primitieve inheemse soort en de enige hoop om de mensheid naar een nieuw thuis te krijgen. En mogelijk ook de enige die kan voorkomen dat alle levende wezens in het lokale sterrencluster als maaltijd eindigen.


In dit tweede deel van de Bobiversum serie, Want Wij Zijn Met Velen, gaan we eigenlijk een soort van verder waar we waren gebleven waren.

Niet qua tijd, maar wel qua verhaallijn (het is erg lastig om het uit te leggen, maar ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel  )

We lezen gewoon vanuit dezelfde personages en in dezelfde boekenwereld.

De schrijfstijl van de auteur, Dennis E. Taylor, blijft hetzelfde, en dat vind ik erg fijn.
Daardoor blijf je lekker in de serie.

Ook in dit deel is de spanning weer goed aanwezig, en het is fijn om weer met dezelfde vertrouwde personages het verhaal te kunnen meemaken.

Ook de personages blijven voor een deel hetzelfde, al ontwikkelen ze zich wel op een geleidelijke en mooie manier.

In dit deel zit ook hier en daar een plottwist, en bij sommige zat ik echt even met mijn oren te klapperen, soms was het gewoon zo onvoorspelbaar!
Super tof!

Want zo voelde het echt voor mij, het was echt alsof ik het meemaakte, zo erg zat ik in het verhaal!

Naar mijn mening was dit tweede deel beter dan het eerste, en ik was dan ook superblij dat ik gewoon verder kon in het derde deel, want om nu al uit deze wereld te moeten stappen had ik allesbehalve leuk gevonden.

Ben je nou ook nog benieuwd naar wat ik van deel 3 vond?

Lees dan nog een stukje verder om erachter te komen! ;)


Bobiversum serie - deel 3

Dit is waar deel drie over gaat:

Het leven als een ruimteschip met bewustzijn klinkt leuker dan het is. Want nadat ze zich bijna een eeuw door de ruimte hebben verspreid, kunnen Bob en zijn klonen maar niet uit de problemen blijven. Ze hebben inmiddels voldoende kolonies gecreëerd om de mensheid voor uitsterven te behoeden. Maar politieke ruzies zijn hardnekkig, en de Braziliaanse sondes blijven proberen de concurrentie uit te schakelen. Ook zijn de Bobs in gevecht verwikkeld geraakt met een oud, sterk buitenaards ras met een grote eetlust en een opvliegend karakter. Terwijl ze nog steeds moeten bijkomen van de collectieve inmaakpartij tijdens hun eerste ontmoeting met de Anderen, staan de Bobs nu voor de beslissende strijd om de aarde en haar kolonies te verdedigen. Maar de Bobs zijn minder gedisciplineerd dan een kudde katten, en sommige van de jongere exemplaren hebben het drukker met hun eigen problemen dan met het verslaan van de Anderen. Toch is het nog mogelijk de ondergang te voorkomen, vanuit een onwaarschijnlijke bron. Een paar Bobs van de achtste generatie hebben iets ontdekt, diep in de ruimte. Maar om de aarde en misschien de hele mensheid te redden moeten ze het wel op tijd naar Sol krijgen, voordat de Anderen daar arriveren.


In dit laatste deel van de Bobiversum serie, Al Deze Werelden, is het moeilijk om niet verder te lezen.

Alle spanning die ook in deel 1 en 2 zat is ook weer in deel 3 én wauw! Wat een heerlijke spanning.

Ook is één van de dingen die ik zo mooi vind aan Science Fiction is de techniek.

Hoewel ik totaal niet technisch ben aangelegd weet ik het in Science Fiction meestal wel te begrijpen.

Af en toe moest ik een zin twee keer lezen om te kijken wat er nou stond, maar meestal zat het daarna wel goed.

In dit deel hebben we nog steeds dezelfde personages (op een héél bijzondere manier) , zoals gewoonlijk in een serie, en ik vind dat heerlijk in dit boek!

Ook vind ik de nieuwe personages die erbij komen (op wederom een bijzondere manier ;) geestig om over te lezen.

Het concept dat de auteur heeft gebruikt is zó origineel, zelf zou ik er echt niet op kunnen komen.

Met dit laatste boek, en de laatste hoofdstukken is de serie mooi afgesloten.

Deze serie is een enorme aanrader voor alle Science Fiction liefhebbers! (En misschien ook wel voor mensen die nog nieuw zijn in het genre!)

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en de recensie exemplaren!

Maak jouw eigen website met JouwWeb