Elfenstof - Carrie Jones

Informatie over het boek:
Auteur: Carrie Jones
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 293
Genre: Fantasy

 


Waar gaat het over?

Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.
Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara's overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar nog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn... en alles wijst naar Zara.

 


Wat vind ik ervan?

Elfenstof van Carrie Jones is een fantasy verhaal bomvol met magie. En ik heb er ook zeker wel van kunnen genieten.

Het boek begint eigenlijk meteen heel goed, ik zat er meteen in en het las als een speer.

Dat komt mede door de vlotte schrijfstijl van de auteur. Af en toe was het echter (en dit vooral in het begin) alsof de hoofdpersoon echt wat tegen míj zei en dit las een beetje raar soms.

Na een hoofdstuk of vier merkte ik daar echter niks meer van.

Iets wat ik heel tof vind aan dit boek zijn de hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft weer een andere naam, en al die namen zijn fobieën. Om te zeggen dat ik een boel nieuwe (en ook lastig, haast niet uit te spreken) woorden heb geleerd is een understatement. ;)

Hoe verder ik in het boek zat hoe sneller het weg las, ik heb geen enkel punt gehad op waar ik niet echt verder wilde lezen.

Het boek had voor mijn gevoel een paar overeenkomsten met Twilight, maar als liefhebber hoor je mij daar niet over klagen ;)

Wel merkte ik dat ik het boek zo nu en dan een beetje voorspelbaar vond, van een heleboel dingen kon ik al raden wat er gebeurde.

Het einde daarentegen was wel weer heel tof.

Zara en Nick zijn ook twee heerlijke personages die je helemaal meenemen in het verhaal!

Ondanks de clichés hier en daar heb ik toch wel echt van dit boek genoten!


We willen de uitgever bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb