Titel: Wolventijd

Auteur: Lysander Mazee

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback 

ISBN: 9789493265165

Prijs: €18,50 

 

Dit is waar Wolventijd over gaat:

IJshockeyer Auke weet niet wat hem overkomt als hij na afloop van een wedstrijd in Trondheim samen met zijn Noorse rivaal Sindre door mysterieuze krijgers duizend jaar terug in de tijd wordt gebracht. Auke en Sindre blijken te zijn ontvoerd om het leger van Vikinghoofdman Heimar Helgason te versterken. Die leidt veelbelovende rekruten op tot úlfheðnar, legendarische wolvenkrijgers, om de heidense manier van leven te bewaren in een veranderende wereld. Maar Heimars zus Heidrún, meesteres van de taboemagie seiðr, heeft een andere bestemming voor Auke: één die zijn ondergang betekent, als hij niet oppast. Wolventijd is een kruising tussen ‘Vikings’ en ‘Kruistocht in spijkerbroek’ met een trans hoofdpersonage. Een meeslepend avontuur vol legendarische wolvenkrijgers, actie en ontluikende liefde.

 

Dit is wat ik van Wolventijd vond:

 

Wolventijd is een boek wat ik alleen al door de prachtige cover op zou pakken. de cover ziet er namelijk heel magisch uit en doet vermoeden dat het een heel spannend fantasy verhaal gaat worden. De achterflap klonk al net zo goed, dus ik ging stiekem met hoge verwachtingen het verhaal in.

 

Voor mijn gevoel begon het verhaal een beetje stroef. ik had nog niet echt het gevoel dat ik wist waar het verhaal naartoe zou leiden. Na een paar hoofdstukken veranderde dit, en las het verhaal lekker weg. 

 

Lysander Mazee heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, die heel snel wegleest. Ik had het boek dan ook heel snel uit. Hoewel het een fantasy is, worden er niet teveel moeilijke woorden gebruikt, op een paar oude Noorse woorden na, maar die begrijp je al gauw door het verhaal te lezen. De personages in dit verhaal vond ik heel bijzonder, hoewel in het begin iets moeilijker was om me in de personages in te leven, omdat ze wat oppervlakkig aanvoelden. Gelukkig ontwikkelen de personages zich door het hele verhaal heen goed, waardoor je meer met ze mee gaat leven en ze wat ‘echter’ aanvoelen. 

 

De verhaallijn was origineel en over het algemeen makkelijk te volgen, enkel in het begin was dit wat lastiger. ik vond de magische aspecten van dit verhaal heel tof om te lezen, omdat het ontzettend tot mijn verbeelding sprak. de setting van het verhaal was voor een groot gedeelte het oude noorwegen en maakte het verhaal extra speciaal.

 

De Cover is dus prachtig en past perfect bij de setting van het verhaal.

 

over het algemeen heb ik heel erg genoten van Wolventijd, en is het een absolute aanrader voor de fantasy lezer die van een beetje historie en weerwolven houdt!

 

beoordeling: 4 / 5 

Maak jouw eigen website met JouwWeb