Titel: Zilverbloed 

Auteur: Mariëtte Aerts 

Uitgever: de Vier Windstreken 

Aantal Bladzijden: 436 

IBSN: 9789051167580 

 

Achterflap: 

Raben en Calli keren terug naar Kironos, waar ze zich aansluiten bij het geheime verbond dat door de oudste zoon van de voormalige Heerser geleid wordt; Enzor verzet zich samen met zijn jongere broer Arden tegen de ideeën van hun vader en de monnik Himmondar, en probeert met de hulp van een aantal bevriende gardisten eigen plannen te verwezenlijken. Omdat alles erop wijst dat de Drie Geleerden intussen hun Orbis hebben verlaten en onderweg zijn naar de hoofdstad, om daar vandaan de macht over de Zeven Eilanden te grijpen, lijkt een krachtmeting onvermijdelijk… 

Mening: 

Zilverbloed is het vijfde en laatste deel in de kronieken van de zeven eilanden serie. Ik heb echt genoten van Het laatste deel, en ik vond dat dit de serie echt compleet maakte. Dit is waarom: 

Ik vond het superleuk dat dit deel zich in dezelfde setting afspeelde als deel 1, namelijk Ing'Tassa. Ik vond dat echt het gevoel geven dat de serie compleet werdt 

Je leest voor mijn gevoel ook veel meer over personages uit eerdere boeken, en ook dit gaf echt een compleet gevoel aan het boek. Uiteraard zijn de personages weer hartstikke goed neergezet! 

Waar ik in de vorige boeken vond dat er ontzettend veel informatie werd gegeven, viel dat in dit deel wel mee, het was precies goed. Ik hou echt van de wereld die Mariëtte Aerts heeft gecreërd! 

Alles aan de Serie van Mariëtte Aerts zit goed in elkaar, de wereld, de personages, alles. Ik heb echt genoten van de serie over Raben en Calli. 

Zilverbloed is een boek waar je lekker in wegduikt en die je naar een andere wereld brengt! 

Zilverbloed is het geweldige slot van de kronieken van de zeven eilanden serie, en echt waar, deze serie wordt per boek beter! Ik raad daarom ook elke fantasy lezer aan om deze serie te lezen, jong en oud.