Titel: Het lied van Ariane

Auteur: Petra Doom

Uitgever: uitgeverij Hamley Books

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789464208061

 

Dit is waar het boek is gaat:

In Parijs klinkt overal muziek, zeker in het prestigieuze Conservatoire Eurydice. Maar hoort Ariane daar wel thuis? Ze twijfelt niet alleen aan haar talent maar ook aan haar verstand: nacht na nacht schrikt ze wakker van een melodie die er niet is. En waarom voelt ze de drang om in te grijpen wanneer een onbekende jongen overvallen wordt? Ze ontdekt een ontstellende waarheid: dat Liederen van Kracht de enige verdediging zijn tegen een oeroud kwaad. In de straten van Parijs waart een dreiging rond die alles zou kunnen veranderen.

 

Dit is wat ik ervan vond:

Het lied van Ariane is een boek waar ik, na het lezen van de achterflap, ontzettend benieuwd naar was; ik bedoel, magie en muziek (twee van mijn favoriete dingen), beter dan dat wordt het toch niet?!

 

Ik ben zeker niet teleurgesteld! Ik werd vanaf de eerste bladzijde tot de laatste zin het verhaal in getrokken, en ik las het in één zit uit! 

 

De schrijfstijl van Petra Doom vond ik echt heel fijn om te lezen, het was namelijk, ondanks dat het een boek is met magie, heel makkelijk geschreven, er werden niet hele moeilijke woorden gebruikt waardoor de schrijfstijl voor een hele brede doelgroep toegankelijk is.

 

Wat ik ook geweldig vond waren de personages, ze waren zo goed en diep uitgewerkt dat ze bijna echt lijken. 

 

Het leuke aan dit fantasy verhaal is dat het ook écht origineel is. Vaak heb ik het gevoel met dit genre dat het

 heel snel heel cliché wordt, maar dat was bij Het lied van Ariane totaal niet zo.

 

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe bizar mooi deze cover is! Het binnenwerk is al net zo mooi en samen passen ze perfect bij het verhaal.

Al met al heb ik echt ontzettend genoten van Het lied van Ariane, en ben zeker benieuwd naar meer verhalen van Petra Doom!

 

Beoordeling: 4.5/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb