Titel: Stad van Meisjes 

Auteur: Elizabeth Gilbert 

Uitgever: uitgeverij Cargo 

IBSN:9789403158204 

Aantal Bladzijden: 521 

 

Achterflap: 

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien. 
 
Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders. 

 

Mening: 

Ik heb echt genoten van de roman ‘stad van meisjes’ van Elizabeth Gilbert, en dit is waarom: 

In Stad van Meisjes van meisjes vond veel Character Development plaats, waar ik echt van hou in een boek. Je leest echt mee met Vivian, en hoe ze zich gedurende het verhaal heeft ontwikkeld. 

Wat ik ook heel leuk vond is dat het boek eigenlijk een brief geschreven door de bejaarde Vivian aan Angela is, dit verklaarde namelijk voor mij onder andere waarom er vanuit het ik-perspectief geschreven is (normaal gesproken vind ik dat namelijk niet zo fijn lezen, maar ik heb me er in dit boek geen seconde aan gestoord!) 

Ik had wel wat moeite met in het boek komen. Het duurde ongeveer 50 a 60 bladzijden tot ik erin zat, maar eenmaal in het verhaal, was ik ook benieuwd wat er verder ging gebeuren, en wilde ik doorlezen. 

Wat ik af en toe wel minder prettig vond is dat Elizabeth Gilbert bepaalde plekken, personages en gebeurtenissen ontzettend uitgebreid uitlegt, dit was af en toe zoveel informatie dat mijn aandacht wegviel, en ik sommige stukjes opnieuw moest lezen. 

Over het algemeen vond ik Stad van Meisjes een erg mooie roman waar ik echt van genoten heb, en daarom geef ik het vier sterren! 

 

(Recensie-exemplaar)

Maak jouw eigen website met JouwWeb