Vleugels van de Dood - Beau Charlotte

Informatie over het boek:
Auteur: Beau Charlotte
Uitgeverij: Clavis
Bindwijze: Paperback
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 308
ISBN: 9789044842739

 

 

Waar gaat het over?

De burgeroorlog in Nerefel weegt zwaar en armoede neemt toe. Uit wanhoop van haar familie wordt het dorpsmeisje Brynn uitgehuwelijkt aan de edelman Gilroy. Wanneer Brynn zich meer voor haar verloofde openstelt en gevoelens van vertrouwen en veiligheid begint te ontwikkelen, wordt ze ontvoerd door de sluwe en wraaklustige Szarka, dienaar van de rebellenleider en de laatste magiër van Nerefel. Brynn raakt verwikkeld in een complot en komt ik een duister en onbekend gebied terecht.

 

 


Wat vind ik ervan?

Iets wat ik moet toegeven is dat ik de laatste tijd eigenlijk geen fantasie van Nederlandse bodem meer heb gelezen. Waarom? Geen idee.


Vleugels van de Dood is één van de eerste fantasy boeken die ik van Nederlandse bodem heb gelezen in ieder geval in het laatste half jaar.


En oh hemel, wat een boek was het. Dat bedoel ik in positieve zin. Toen ik begon aan het boek wist ik niet echt wat ik kon verwachten, ik had dan wel de achterflap gelezen maar heel vaak heb ik dat boeken toch best wel lijken te verschillen van de achterflap of ze zijn gewoon totaal anders dan wat je in gedachten had.


Dit boek heeft mij vastgegrepen van het begin tot het eind. Ik heb zo enorm genoten van dit boek dat ik het bijna niet in woorden kan uitdrukken. Het is echt een geweldig goed en origineel fantasy verhaal.


En hoewel ik sommige acties van personages een beetje twijfelend vond, daar kom ik iets later In de recensie op terug, het zijn stuk voor stuk personages waar ik echt in mee kon voelen. Waar ik echt het gevoel had van ja, als ik dat was geweest had ik misschien ook wel zo gedacht of ik had misschien totaal anders gedacht maar toch vond ik het intrigerend hoe deze personages dachten en handelden.

Eigenlijk zat ik meteen vanaf het begin in het boek, voor degenen die het boek hebben gelezen en dan met name het proloog, die weten vast en zeker wat ik bedoel. Je hoeft niet te wachten om te weten wat er gebeurt, je hoeft niet een ellenlang stuk tekst, intro, wat dan ook wat je meestal hebt bij fantasy boeken.


Nee, je slaat het boek open en meteen pats boem actie. Zoals je dus wel kunt merken aan mijn woorden, heeft de proloog mij meteen vastgegrepen en mij In het verhaal weten te trekken.

Ik geloof ook dat ik die eerste honderd bladzijden in minder dan een uur heb gelezen. Ik zat gewoon zo in het verhaal dat ik de bladzijdes omsloeg alsof het een film was. Ik heb echt enorm genoten van dit boek.


Echter was er ook iets wat ik wat minder vond aan het boek, en dat waren die acties waar ik het eerder over had. Nu zijn dat niet alle acties, maar sommige vond ik een beetje overbodig en voegde voor mijn gevoel niet echt wat toe aan het verhaal.

Ik vond het eerder vervelend om een stuk of drie van die acties te lezen.
Voor de rest kan ik echt niks slechts bedenken aan het boek, het ziet er geweldig uit, zowel de buitenkant als de binnenkant, het verhaal en de personages zijn uniek en origineel.

En ik heb dan ook echt een heleboel, heleboel zin in de rest van deze reeks want dit kan alleen maar een succes worden.

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb