Informatie over het boek:
Auteur: Jasper T Scott
Uitgeverij: Iceberg Books
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 309
ISBN: 9789083073163

 

 

 

Waar gaat het over:
Hun cruiseschip sprong naar het verkeerde stelsel... Advocaat Liam Price kan zijn geluk niet op. Hij scoorde een last-minutedeal voor een suite aan boord van de Starlit Dream en gaat met zijn gezin op weg naar de exotische wereld van Aquaria in het Kepler-zonnestelsel. Kort nadat de reis is begonnen, blijkt echter dat ze ver van hun bestemming zijn uitgekomen in een volkomen onbekend stelsel. Als dan ook nog eens het hele schip in duisternis wordt gehuld, verandert de cruise-van-je-leven in een reis naar de hel. Half-doorzichtige moordzuchtige aliens verschijnen en passagiers en bemanning tuimelen over elkaar heen in een poging om te ontsnappen. Terwijl de crisis zich verder ontvouwt, vechten Liam en zijn gezin in een dodelijke samenzwering een wanhopige overlevingsstrijd.

 

 

Wat vond ik ervan?
Het boek Stelsel onbekend van Jasper T. Scott neemt je mee in de levens van Liam, Aria, Nikolai en Payton Price.

 

Zij maken deel uit van een gezin. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Het verhaal begint in een ruimtevliegveld voor intergalactische ruimtecruiseschepen.
De familie Price heeft een reis geboekt aan boord van de Starlit Dream.

 

De Starlit Dream zal ze als eerste bestemming naar de planeet Aquaria brengen. Maar dat gaat niet zoals gepland....
In plaats van de planeet Aquaria belandden ze totaal ergens anders.
Maar hoe? En vooral waar?

 

Er gebeuren tijdens de reis een heleboel onverwachte situaties die bloedstollend zijn, en waardoor ze van elkaar gescheiden raken.
Ze moeten uit de benarde situatie zien te komen waarin ze zijn beland.
Maar hoe moet dat als je alleen op je zelf en een van je naasten kan vertrouwen?
Maar de vraag is vooral: Gaat dat ze lukken?

 

De eerste drie hoofdstukken van dit boek moest je echt even in het verhaal komen maar als je er eenmaal inzit wil je ook echt verder lezen en is wegleggen eigenlijk geen optie.

 

De personages zijn fijn om over te lezen en hebben een fijne hoeveelheid diepgang. Dat is erg fijn zeker omdat het niet een heel dik boek is!

 

De schrijfstijl is erg pakkend, en de wereld waarin het verhaal zich afspeelt wordt zo goed beschreven dat je het gevoel hebt dat je daar ook bent, dit maakt het voor mij echt een heel goed boek.

 

Verder is de verhaallijn goed en duidelijk en niet onnodig lastig. Het plot steekt goed in elkaar.
Het is een boek dat zowel jongens als meisjes en zowel jong volwassenen als volwassenen zal kunnen aanspreken.

 

Als je van Fantasy houdt kan ik dit boek van harte aanraden en ik ben ook zeer benieuwd naar meer boeken van deze auteur.

Maak jouw eigen website met JouwWeb