Bagels en een Bakkie Troost - Jacodine van de Velde

Informatie over het boek;
Auteur: Jacodine van de Velde
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 268
Genre: Feelgood

 

 


Waar gaat het over?


Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?
Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar...

 

 


Wat vond ik ervan?

In december las ik Zwarte Koffie, Macchiato en takkenthee. Het eerdere deel in deze feelgoodserie van de Nederlandse auteur Jacodine van de Velde.

 

In dit boek volgen we Marit, de beste vriendin van Sara (de hoofdpersoon uit het eerdere deel).

 

Vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal. Ik hoefde er niet in te komen en was meteen nieuwsgierig naar de rest.

Dit is dan ook een boek dat ik in één keer heb uitgelezen.


Marit is een fijn personage, ze is goed uitgediept en als lezer kom je stukje bij beetje meer over haar te weten, waardoor je begrijpt waarom ze op een bepaalde manier op een situatie reageert.


Dit gebeurt geleidelijk aan, waardoor ik verder wilde blijven lezen.

 

Ook vond ik de mannelijke hoofdpersoon (die ik niet bij de naam noem omdat ik bang ben dat ik dan iets spoiler) een erg leuk personage. Vooral Marit en hij samen zijn echt geweldig.

 

Jacodine heeft een fijne schrijfstijl, zonder al te lange beschrijvingen en met een lekkere vaart erin. Nog een reden waarom het boek erg makkelijk weglas.

 

Het boek speelt zich op zo'n leuke setting af, een Bagels en Beans café, ik zie mezelf er al helemaal een boek lezen met een kopje koffie (of thee, ik hou niet van koffie ;)

 

Verder vond ik het tof om te zien waar Marit zich mee bezig hield, en zijn er soms puzzelstukjes op zijn aats gevallen na het eerste boek.

 

Dingen waar ik bij het eerste boek niet bij stil had gestaan vielen mij nu wel op, en dat vond ik erg gaaf gedaan.

 

Het enige minputje dat ik heb, is dat ik een paar keer een beetje verward was over wat er gebeurde, voor de rest heb ik alleen maar lof voor dit boek!

 

Op de achterkant van het boek staat dat Nederland met Jacodine een feelgoodtalent rijker is, en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn!

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Koffie of Thee?