Titel: Alles van Jou

Auteur: Emma Zegers

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback

ISBN: 978943265325

Prijs: €17,95Dit is waar Alles van Jou over gaat:

 

Na een jaar lang rotklusjes uitvoeren krijgt journaliste Sabine eindelijk de kans om zichzelf te bewijzen. Ze mag Wolf Moerland interviewen, zanger van de in razend tempo bekend geworden band The Unexpected. Een kans die ze met beide handen aangrijpt, ondanks zijn twijfelachtige imago. Wolf lijkt niet graag dingen over zichzelf te vertellen en is alleen maar aanwezig omdat zijn management hem daartoe gedwongen heeft. Maar dan gebeurt er iets waardoor Sabine toch een heel klein beetje dichter bij zijn ware aard lijkt te komen. En misschien komt ze uiteindelijk wel meer over hem te weten dan haar lief is.Dit is wat ik van Alles van Jou vond:

 

Toen ik de synopsis van Alles van Jou las, wist ik meteen dat ik dit boek wilde lezen.  een popster en een journaliste die samenkomen in een romantisch verhaal, dat klinkt toch als de perfecte mix voor een heel tof zwijmel verhaal?! 

 

Normaal gesproken duurt het even voor ik echt in het verhaal zit, meestal moet het verhaal eerst een beetje op gang komen. Echter zat ik meteen in dit verhaal!

Emma Zegers heeft een heel fijne en beeldende schrijfstijl, die je vanaf de eerste bladzijde het verhaal intrekt. Mede door deze schrijfstijl, maar ook door de personages die goed zijn uitgewerkt, leest het verhaal vlot weg. 

 

De personages waren erg goed uitgewerkt. je krijgt als lezer een duidelijk beeld van hun denkwijze en hoe ze in elkaar steken. Ook ontwikkelen de personages zich gedurende het verhaal enorm, waardoor ze een stukje realistischer aanvoelen. vooral het kleine zusje van Sabine vond ik een tof personage. 

 

Toch is er ook een klein puntje in dit boek wat ik wat minder fijn vond om te lezen. 

(mocht je geen spoilers willen, lees dan niet verder!)

 

Een paar zinnen uit het boek:

 

‘Wat heb ik aan spijt? Wat heeft zij daaraan als ze straks ongelukkig in een pleeggezin zit?’

‘Wie zegt dat ze ongelukkig gaat zijn?’

 

Wezenloos staar ik hem aan. ‘Nou, dat lijkt me logisch. Dan wordt ze uit haar vertrouwde omgeving gerukt en geforceerd deel uit te maken van een gezin waar ze helemaal niet bij wil horen.’

 

Ik krijg hieruit het gevoel dat een pleeggezin een slecht iets is, terwijl een pleeggezin niet per definitie is slechts is, in veel gevallen is het beter voor het kind omdat ze bij hun biologische familie niet veilig kunnen opgroeien.

 

Toch begrijp ik waarom het hoofdpersonage uit emotie zo kan reageren, maar wellicht had het anders geformuleerd kunnen worden waardoor het zo negatief tegenover het algemene begrip ‘pleeggezin’ komt.

 

Voor de rest vond ik het verhaal echt fantastisch, de chemie tussen Wolf en Sabine  kun je bijna door de bladzijdes heen voelen en vond ik het bijna jammer dat ik het boek uit had. helaas deed het stukje over het pleeggezin wel af aan mijn leeservaring.

 

Over het algemeen vond ik Alles van Jou een leuk verhaal en ben ik zeker wel benieuwd naar ander werk van Emma Zegers.

 

beoordeling: 3 / 5