Recensie:

Juliette in New York – Rose-Line Basset

(Boek en Strip)

Boek:
Uitgeverij: Kennes
Auteur: Rose-Line Basset
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 235
Genre: Jeugdboek  
Prijs boek: 12,90 

Prijs strip: 11,90

ISBN: 9782875803269
Aantal gegeven sterren: 4

 

Allereerst willen wij uitgeverij Kennes bedanken voor het vertrouwen en de recensie-exemplaren!

Achterflap:
Juliette is 13 jaar oud en ze heeft een hekel aan haar voornaam. Ze woont samen met haar moeder, een excentrieke journaliste, in Quebec. Als haar moeder haar vraagt om nu meteen haar koffer in te pakken omdat ze vandaag voor een weekje naar New York vertrekken, kan Juliette haar oren niet geloven! Ze heeft maar net de tijd om haar twee beste vrienden, Gino en Gina, gedag te zeggen voordat ze naar de stad van haar dromen vliegt. Ze voelt zich direct aangetrokken tot "The Big Apple" met al haar bezienswaardigheden. Juliette maakt al snel nieuwe vrienden die haar van de ene naar de andere kant van de stad slepen, en samen beleven ze adembenemende avonturen!

 

Mening:
 De hoofdpersoon Juliette kwam in het begin een beetje oppervlakkig over, een beetje té oppervlakkig naar mijn mening. Gelukkig liep dat wat los toen het verhaal vorderde. Ook zit er wat spanning in, waardoor het boek niet saai word.
Wat ook nog eens ontzettend leuk is, is dat het boek aan het einde een mini-reisgidsje bevat, zodat je, net als Juliette, je reisavonturen daarin kan opschrijven. Dit vond ik een ontzettend leuk en origineel concept!
Bovendien zit er aan het einde van het boek ook een vragenlijst over het boek! Ontzettend leuk dus om te kijken of je het boek hebt begrepen.
Tot slot is het ook nog eens een leerzaam boek; aan het eind van het boek zit een Nederlands- Engelse woordenlijst en “Een beetje geschiedenis”, waar de jaartallen staan die zo nu en dan kort vernoemd worden, en de gebeurtenis erachter!

 

Mening strip:
Allereerst ben ik helemaal weg van de cover van de strip! Dat vind ik echt een plaatje! Hoewel het verhaal hetzelfde is als het boek, is de strip levendiger. Dat komt waarschijnlijk doordat ik nu echt een beeld kreeg bij het verhaal. En stiekem denk ik dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen van deze strip zullen genieten.
De tekeningen zijn mooi getekend en de letters hebben een fijn formaat waardoor het lekker wegleest.
Ook dit is dus zeker een aanrader!

Foto van onze bookstagram: @thereadingtwinsnl

Maak jouw eigen website met JouwWeb