Titel: Ik ben de jachtluipaard 

Auteur: Paul Kustermans 

Uitgever: Clavis Uitgeverij 

Bindwijze: Hardcover 

Prijs: 16,95 

IBSN: 9789044841619 

 

 

Achterflap: 

 

Nadat koning Filip zijn spijt betuigde voor de gruweldaden in Congo-Vrijstaat, is dit boek actueler dan ooit. Daarom een heruitgave van deze prachtige historische roman voor lezers vanaf 14 jaar. 1 januari 1901. Tessa’s vader had zich het begin van de nieuwe eeuw wel anders voorgesteld. Uitgerekend op die dag brandt hun huis af en verliest hij zijn vrouw en twee kinderen. Hij en zijn zestienjarige dochter Tessa blijven alleen achter. Om het verleden zo snel mogelijk te vergeten trekken ze naar Congo, het beloofde land. Maar de werkelijkheid is minder fraai dan ze dachten. De inlanders worden uitgebuit, geterroriseerd, gefolterd en vermoord. Als zij in opstand komen, wordt Tessa’s vader gedood en zijzelf moet vluchten. Alleen de jungle in … 

 

Mening: 

 

Afgelopen week viel het boek ‘Ik ben een jachtluipaard’ van Paul Kustermans bij ons op de mat. Hij is pas in herdruk gegaan bij Clavis, en wij mochten hem recenseren. Ik ben ook meteen begonnen met lezenen dit is wat ik ervan vond: 

De personages in het boek zijn echt ontzettend goed beschreven, met name de hoofdpersoon Tessa en haar vader. Doordat het boek in de vorm van een Brief/ klein dagboekje geschreven is, wat Tessa heeft geschreven, lees je echt heel goed de gevoelens en gedachtes van Tessa bij bepaalde situaties. 

Juist doordat het verhaal geschreven is als een soort brief, moest ik hier in het begin wel enorm aan wennen. Na een badzijde of 30 was ik eraan gewend, en las het boek als een trein weg. 

Het boek had ook een duidelijke verhaallijn, die voor mij makkelijk te volgen was. Dit vond ik zeker een pluspunt. 

Het boek is ook niet zo dik, dus heb je hem lekker snel uit. Een heerlijk boek om even ‘tussendoor’ te lezen. 

Ook zit er aan het eind van het boek een verklarende woordenlijst, die erg handig is bij het lezen, ik kwam er zelf eigenlijk iets te laat achter, omdat ik meteen ben begonnen zonder eerst door te bladeren, maar als ik dit eerder had geweten was het superhandig geweest! 

Als jij fan bent van een goed Historisch verhaal, dan is ‘ik ben de jachtluipaard’ echt een aanrader voor jou!  

Al met al heb ik echt genoten van ‘ik ben de jachtluipaard’ en daarom geef ik hem 4 sterren. 

 

recensie-exemplaar.

 

foto van onze bookstagram: @thereadingtwinsnl