De Zussenmeren - Ruby Coene

Informatie over het boek:
Auteur: Ruby Coene
Illustrator: Kristel Steenbergen
Uitgeverij: Moon
Bindwijze: Hardcover
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 297

 


Waar gaat het over?
Een nieuwe avontuurlijke Taiwanese legende vol puzzels!

Twee zussen verbonden,
verenigd in meren.
Voor eeuwig samen,
is wat legendes beweren.

Een half jaar geleden maakten Li en Nao een onvergetelijke reis naar Taiwan. Daar moest de tweeling een eeuwenoude legende verslaan, anders hadden ze hun ouders nooit meer teruggezien. Maar hun ouders hebben hier geen herinneringen meer aan en hebben doodleuk een nieuwe reis naar Taiwan geboekt! Li en Nao zijn minder enthousiast: zij weten natuurlijk nog precies wat er vorige keer is gebeurd...

Eenmaal in Taiwan gaan ze op bezoek bij hun oudtante Ayí. Zij woont in de bergen van Alishan en vertelt hun over de geschiedenis van de twee meren die je er vindt: de Zussenmeren. Daar leven volgens een legende de geesten van twee moedige zussen voort. Als tijdens een wandeling blijkt dat er toch meer achter de legende zit dan Ayí heeft verteld, kan de tweeling maar één ding doen: de zussen redden! Maar wanneer vrienden vijanden worden en de zussen totaal niet meewerken, blijkt dat een stuk moeilijker dan gedacht...

 

Wat vond ik ervan?

In dit tweede deel volgen we wederom Li en Nao.

Het was natuurlijk al best een poosje geleden dat ik De Grote Race las, maar om weer verder te kunnen lezen over Li en Nao was net als thuiskomen.

Dat komt mede doordat Li en Nao hele fijne personages zijn. Ze zijn realistisch neergezet en hun band onderling valt enorm goed te begrijpen; de ene keer kan je goed met elkaar overweg en de andere keer niet.

De Zussenmeren is naar mijn mening nóg beter dan De Grote Race, omdat niks in dit boek te voorspellen valt.

Heel serieus, ik heb met mijn mond vol tanden gestaan toen er in één keer een enorme plottwist aankwam.

De spanning zit lekker in het boek en houd je als lezer geboeid. Zeker bij jongere lezers is dat erg fijn.

Wederom zijn we in Taiwan met Li en Nao en door de beeldende schrijfwijze van de auteur zag ik het helemaal voor me.

Daarnaast zit de vaart lekker in het boek; het leest gemakkelijk weg en is bijna niet weg te leggen. Ook dat is erg fijn bij een wat jongere doelgroep.

De manier waarop de auteur oude legendes is een modern en fantasierijk verhaal weet te verwerken snap ik niet, maar het is haar zeker gelukt.

Daarnaast vond ik het superleuk om over een legede te lezen, want dat is iets wat ik eigenlijk nooit doe.

Ook dit deel is weer gevuld met hersenkraakende puzzels en eigen keuzes met verschillende manieren die het verhaal op kan gaan, en dat vind ik alleen maar heel tof.

Dit is een boek wat mijn passie voor lezen had kunnen aanwakkeren (als ik die al niet had ;) En ik kan me dan ook zo voorstellen dat dit boek andere kinderen de mooie wereld van boeken kan laten zien!

Een perfect boek waar de doelgroep (en stiekem ook mensen die er niet in vallen)
Onwijs van gaat genieten, daar is geen twijfel over mogelijk!

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!

Maak jouw eigen website met JouwWeb