De Gouden Cirkel - Dorothée de Rooy

Titel: de Gouden Cirkel

Auteur: Dorothée de Rooy

Uitgever: Van Goor

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000380190

Prijs: €18,99

 

Dit is waar De Gouden Cirkel over gaat:

Keer samen met Lucy terug voor een laatste tocht in de magische wereld van De Orde van de Gouden Leeuw en laat je meeslepen door haar avonturen! Met Lucy en Alfred in de gevangenis en het verschrikkelijke verraad van de Dadelaar wordt het moeilijker dan ooit voor Lucy en haar vrienden om de laatste twee Onnavolgbare Opdrachten te volbrengen en te voorkomen dat Schaduwheer Jaldabaz het Rijk vernietigt.

 

Dit is wat ik van De Gouden Cirkel vond:

Afgelopen tijd las ik de eerste twee delen in de trilogie van de orde van de gouden leeuw. Die twee vond ik toen erg vermakelijk om te lezen, dus ik kon niet wachten tot het derde en laatste deel in deze trilogie uit zou komen. Toen het boek dus op de mat viel, ben ik bijna direct begonnen met lezen en dit is wat ik ervan vond:

Ik zat eigenlijk vrijwel meteen in het verhaal. Doordat het einde van deel twee erg spannend was, begint dit derde deel ook erg spannend. Dat werkte erg fijn, want op deze manier blijf je doorlezen en kun je het boek bijna niet wegleggen. Dorothée de Rooy heeft een fijne beeldende schrijfstijl waardoor je de wereld echt voor je ziet. Aan zelfs de kleinste details is gedacht, dat lees je echt terug.

De  personages waren erg goed uitgewerkt. Je kent ze natuurlijk al vanuit de vorige twee delen, maar in dit derde deel blijven ze gewoon ontzettend tof om over te lezen. Mede door deze personages, maar ook door de wereld voelt het lezen van dit boek echt als thuiskomen.

Ik denk dat de orde van de gouden leeuw trilogie  een serie is wat erg goed in de smaak zal vallen bij de doelgroep (10+). Ik zie de jonge lezers echt al vechten om dit boek bij de schoolbieb.

De Gouden Cirkel vond ik in vergelijking met de eerste twee delen nog spannender en leuker om te lezen. Naar mijn mening  is dit zeker het beste boek uit de trilogie!

Wat ik ook nog even gezegd wil hebben is hoe mooi deze editie is. De prachtige hardcover en illustraties maken het verhaal nog magischer. Samen met de andere twee delen zijn deze boeken echt pareltjes die staan te shinen in je boekenkast!

 

Over het algemeen heb ik ontzettend genoten van de Gouden Cirkel. Het is dan ook een aanrader voor iedereen -jong en oud- die van een magisch, mysterieus en spannend verhaal houdt.

 

Beoordeling: 4.5 / 5