Overstekers - Koninklijke Magie - Petra Doom

Recensie:

Overstekers- Koninklijke Magie – Petra Doom

Informatie over het boek:
Uitgeverij: Hamley Books
Auteur: Petra Doom
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 636
Genre: Fantasy
Prijs: 18,99
ISBN: 9789463967570
Aantal gegeven sterren: 5

 

Allereerst willen wij Uitgeverij Hamley Books bedanken voor deze prachtige trilogie!

 

Achterflap:
Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers - wezens als faunen, waternimfen en ifrieten - sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen. Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken... Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden? 

 

Mening

Als je de foto van de gehele trilogie op onze instagram hebt gezien, dan weet je dat ik een enorme fan ben van deze trilogie! Ik ben sowieso al een enorme fan van fantasy, maar zie dat nog niet echt vaak van eigen bodem, en al helemaal geen serie. Dus dat de Overstekers-trilogie van eigen bodem is, vind ik ontzettend gaaf!

Petra heeft een ontzettend fijne schrijfstijl; ze sleept je echt mee in het verhaal. Ook voelt de wereld ontzettend levendig aan doordat de ruimtes heel goed worden omschreven.

Ook vind ik Mirabel een ontzettend tof personage! Ze is zelfstandig en dapper en daarnaast ook nog eens ontzettend sterk en moedig!

Mirabel is dus echt een sterk hoofdpersonage! Ook vond ik Ris geweldig als personage.

De hele trilogie was geweldig, maar deel 3 is toch echt wel mijn favoriet, daar gaan we namelijk naar Aeterna, de magische wereld. Aeterna klonk, ondanks de nodige problemen, als een betoverend koninkrijk dat ik heel graag zou willen bezoeken, maar dan natuurlijk wel samen met Mirabel en Ris ;)

Petra wist door de gehele serie de nodige spanning vast te houden, waardoor het niet ging vervelen en je simpelweg gewoon moest verder lezen. In het derde deel zat voor mijn gevoel de meeste spanning, en die heb ik dan ook in één keer uitgelezen!

Het einde vond ik verder ook gewoonweg

geweldig en voelt ook echt als het einde van de serie. Hoewel ik het stiekem niet erg zal vinden als er nog een vierde deel zou komen.

Dit is een boek die ik niet snel zal vergeten, en zeker nog een keer wil lezen!

De Overstekers-trilogie is een geweldige fantasy reeks, waar ik, en ongetwijfeld ook een heleboel anderen, enorm van heb genoten! Een enorme aanrader dus!

Foto van onze bookstagram @thereadingtwinsnl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb