Familie Liegt Nooit - Karen McManus

 

Allereerst willen wij @bestofyabooks / Uitgeverij Unieboek het Spectrum bedanken voor het vertrouwen en het recensie-exemplaar.

Uitgeverij: Van Goor
Auteur: Karen M Mcmanus
Bindwijze: Paperback
Aantal bladzijden: 297
Genre: YA Thriller
Prijs: 19,99
Aantal gegeven sterren: Kan ik dit boek niet meer dan 5 sterren geven?!

 

Samenvatting:

Intrige, bedrog en lang verborgen familiegeheimen

Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.

Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus – en duister – het verleden van hun familie is.

De hele Story-familie heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven is nog niet voorbij – en deze zomer zullen Jonah, Milly en Aubrey de gruwelijke waarheid ontdekken.

 

Mening:
Dit is het eerste werk van Karen M Mcmanus dat ik las; maar dit smaakt zeker weten naar meer.
In het boek lees je vanuit verschillende personages; Milly, Aubrey en Jonah. Ook lees je af en toe een hoofdstuk van Milly’s moeder Allison van wanneer zij 18 was. Normaal vind ik het ontzettend vervelend om vanuit verschillende personen te lezen, maar hierin was dat juist het tegendeel. De schrijfstijl was ontzettend fijn en vlot en zorgde ervoor dat het ontzettend lekker weg las.
Ook kan ik niet geloven wat er allemaal is gebeurd. Er is veel gebeurd in het boek, maar niet té veel. Bovendien was alles goed uitgewerkt; zo ook de personages. Door de manier waarop Karen M Mcmanus het boek begon krijg je meteen het gevoel dat je ze al kent.
Het boek was zó nagelbijtend spannend dat ik het haast niet weg kon leggen. Ik had antwoorden nodig.
De relaties onderling waren ook goed en realistisch uitgewerkt.
Ik hoop ontzettend dat er nog een boek komt over Milly, Aubrey, Jonah en de Story- familie, want ik ben er nog niet klaar voor om de personages los te laten.
Bovendien denk ik dat ook mensen die niet van thrillers houden dit boek ontzettend leuk gaan vinden!

Maak jouw eigen website met JouwWeb