Titel: Fate: de Eerste Vonk
Auteur: Sarah Rees Brennan
Uitgever: Uitgeverij Horizon
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789464101461
Prijs: €19.99

 

Dit is waar Fate: De Eerste Vonk over gaat:

 

Het is lente en directrice Dowling organiseert een oriëntatiedag voor de nieuwe studenten die in de herfst op Alfea zullen starten. Stella stelt zich kandidaat om het welkomstcomité te leiden. Ze staat erop dat haar vriendje Sky haar helpt, maar die heeft z'n handen vol met het slechte gedrag van zijn kamergenoot Riven.
Nieuwelingen Aisha, Musa en Terra zijn zenuwachtig voor de oriëntatiedag. Kunnen ze standhouden tussen al die sterke krachten?

Ondertussen zoekt directrice Dowling contact met een fee die in de mensenwereld woont. Die heeft geen idee wat haar te wachten staat.

 

Dit is wat ik van Fate: de Eerste Vonk vond:

 

Een van mijn favoriete series op Netflix van de afgelopen tijd is absoluut Fate: The Winx Saga. Toen ik dus hoorde dat daar ook boeken van zijn, (dit zijn niet exact de verhalen van de serie, maar meer een ander verhaal over deze personages en de wereld) kon ik niet wachten om deze te lezen! Onlangs is het deel 'De eerste vonk' uitgekomen en wat heb ik hiervan genoten!

 

Dit verhaal speelt zich af voor het eerste seizoen van Fate: the Winx Saga. Hierdoor leer je de personages en hun achtergrond nog beter kennen. Hierom is het misschien juist wel leuk om dit boek te lezen voordat je begint met het kijken van de serie.

 

De auteur heeft een heel fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal fijn wegleest. Het boek is ook niet zo dik, het is echt een lekker boekje om tussendoor te lezen!

 

Ook de personages waren goed uitgewerkt. Je leert ze gedurende het verhaal steeds beter kennen en ze blijven zich ook ontwikkelen. Hierdoor voelen ze automatisch ook realistischer aan.

 

Je leest het boek steeds vanuit een andere fee of specialist. Dit klinkt misschien verwarrend, maar het leest juist heel fijn! Je krijgt hierdoor een brede kijk vanuit alle personages en dit vult het verhaal heel mooi aan.

 

Ik vond 'De eerste vonk' een heel toffe prequel, en zeker een toevoeging aan de serie!

 

Dit boek is een aanrader voor iedereen die van magie en fantasy houdt!

 

Beoordeling: 4/5