Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

Informatie over het boek:
Auteur: Patrick Rothfuss
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Hardcover
Genre: Fantasy
Aantal bladzijden: 158
ISBN: 97890492022859

 

 

Waar gaat Het smalle pad van verlangen over?

Als je naar de bliksemboom komt om met Bast te onderhandelen, is je wereldse geld niet veel waard. Wat echte waarde heeft, zijn heel andere dingen: geheimen en gunsten, leugens, trucs, raadsels en alles wat je hartje begeert.
Volg in de loop van één dag, van zonsopgang tot middernacht, de charmantste fae uit De naam van de wind, terwijl hij plannen maakt, in de problemen komt en zich een weg baant door het kleine stadje Newarre. Hoewel Bast niets geeft om de wetten van de mens, zijn er oudere, diepere wetten die hem binden. En ondanks al zijn slimheid loopt Bast tegen problemen aan die hij nooit had kunnen voorzien. Hij weet namelijk wel hoe hij moet onderhandelen, maar niet hoe het is om bij iemand in het krijt te staan.

 


Wat vond ik ervan?

Toen we een aantal weken terug dit boek door de brievenbus binnen kregen, waren we erg benieuwd.

 

Nog niet eerder lazen wij een boek van Patrick Rothfuss, maar al wel zagen wij zijn andere delen voorbij komen op social media.

 

In het voorwoord van de auteur staat dat dit boek op zich een zelfstaand verhaal is, maar dat hij als auteur niet aanraadt om met deze te beginnen als je nog niet één van zijn andere boeken hebt gelezen omdat je dan wat context mist.

 

Omdat wij de andere twee delen nog niet hebben gelezen, en onze lijst met boeken die we nog moeten en willen lezen al ellenlang is, besloten we om dit boek dan ook als zelfstaand verhaal te lezen.

 

Wat de auteur zegt in zijn voorwoord klopt wel; ik miste inderdaad wat context. Als je ook ontzettend benieuwd bent naar deze serie dan zou ik dus ook aanraden om eerst de andere twee delen te lezen omdat ik dus vermoed dat dat dit verhaal een stuk duidelijker maakt.

 

Dat even terwege; alsnog vind ik dit boek best wel heel tof! Het is een beetje een ander boek dan dat ik normaal lees, maar dat is ook wel eens heel leuk!

 

De schrijfstijl van Patrick Rothfuss is heel beeldend, en daarnaast zitten er ook nog eens supertoffe illustraties in dit boek (een ontzettend gave toevoeging trouwens!) dus je een beeld vormen van de omgeving waarin dit boek zich afspeelt is geen probleem!

 

Ook vind ik Bast een intrigerend personage en bleef ik mij gedurende het boek afvragen hoe zijn personage tot stand is gekomen (zoiets zou ik zo tof vinden om eens over te lezen!)

 

Het smalle pad van verlangen is een klein boekje, een novelle eerder, met maar 158 pagina's had ik hem zo uit.
Dat ik wat context miste was dus te merken, maar desondanks vond ik dit eens een leuk uitstapje naar een nét iets anders genre.

 

Of ik de rest van zijn serie nog wil lezen weet ik nu nog niet, ondanks dat ik dit boek best wel vermakelijk en intrigerend vind, heb ik nog zoveel andere boeken op mijn lijstje staan dat ik hem toch net niet leuk genoeg vond om ze boven aan mijn lijstje te zetten; maar ik ben wel van plan om ze ooit eens te gaan lezen!

 

Al met al echt wel een tof boek, gevuld met prachtige illustraties en een mooie beeldende schrijfstijl!

 

 

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar!