Titel: de Som van Jou en Mij

Auteur: Cecelia Ahern

Uitgever: Luitingh Sijthoff

Bindwijze: Paperback

ISBN:9789024596843

Prijs: 21,99 euro

 

Dit is waar De Som van Jou en Mij over gaat:

In De som van jou en mij heeft Allegra een gedurfde stap gezet: ze heeft haar excentrieke vader achtergelaten op het eiland waar ze is opgegroeid en ze is verhuisd naar Dublin om haar moeder te zoeken. Ze werkt als parkeerwacht en vervult nauwgezet haar rondes. Allegra leeft teruggetrokken en laat niemand bij haar in de buurt komen. Totdat een arrogante Ferrari-coureur haar op een dag een vraag stelt die haar leven overhoopgooit. In verwarring begint Allegra zich af te vragen: wie zijn de vijf belangrijkste mensen in mijn leven? Een opwindende zoektocht naar betekenis begint.Dit is wat we ervan vonden:

Danique:

De Som van Jou en Mij is een verhaal met een hele mooie onderliggende boodschap, maar het was ook een boek waar ik echt even voor moest gaan zitten.

 

Ik vond het begin erg lastig om te lezen, voor mijn gevoel was het Hoofdpersonage, Allegra, te oppervlakkig. ik kreeg met name in het begin weinig emoties door van Allegra, ze heeft namelijk elke dag een vaste routine, waardoor ze bijna een robot  lijkt. verderop in het verhaal krijg je weer wat meer emotie, waardoor ze wat minder oppervlakkig en dus wat dieper uitgewerkt aanvoelt.

 

De schrijfstijl van Cecelia Ahern vond ik wel heel fijn en uniek om te lezen, Haar schrijfstijl is echt one of a kind.  De Som van Jou en Mij is heel mooi geschreven, bijna poëtisch, met meerdere onderliggende betekenissen die je echt aan het denken zetten. Wel worden er in het boek geen aanhalingstekens gebruikt, dit ben ik persoonlijk helemaal niet gewend, waardoor het lezen wat moeizamer ging. 

 

Wat ik heel mooi vond om te lezen was de kijk van de auteur op vriendschap, ze zet je echt aan het denken, en je begint bijna je eigen vriendschappen te analyseren, hahaha.

 

De som van jou en mij is een uniek, mooi geschreven verhaal, waar je echt wel voor moet gaan zitten, maar waar je zeker van kan genieten!

 

beoordeling: 3/5  

 

 

Rosalie:

 

De Som van Jou en Mij is voor mijn gevoel een boek waar je echt even voor moet gaan zitten.

Het leest niet super makkelijk weg, maar heeft wel een mooi verhaal.

Het verhaal gaat over Allegra, wie we vanaf de eerste pagina al goed leren kennen. We komen al snel dingen te weten over haar verleden, door middel van een soort flashbacks en beschrijvingen en gedachten over nu.

Het hele boek draait om de vijf personen die ze zoekt. Een arrogante ferarri coureur (zoals ook op de achterflap vermeld staat) zegt haar dat ze een mix is van de vijf personen met wie ze de meeste tijd doorbrengt.

Allegra heeft er eigenlijk maar één, en dat is haar pops, ofwel haar vader. In het boek gaat ze dus opzoek naar de andere vier.

Ik vond het in dit boek mooi om te lezen dat vriendschap niet voor iedereen iets vanzelfsprekends is en dat sommige mensen het moeilijk kunne hebben met het behouden van vriendschappen. Het is iets realistisch waar meerdere mensen last van kunnen hebben, maar waar je eigenlijk nooit wat over hoort of leest in boeken.

De manier die de auteur heeft gebruikt om dat duidelink te maken in dit boek vind ik dan ook erg fijn en mooi gedaan.

Daarnaast had het boek voor mijn gevoel ook meerdere lagen die je tijdens het lezen een soort van gaat ontleden waardoor je meerdere bedoelingen kunt oppikken.

In het boek worden geen aanhalingstekens gebruikt, en dat was echt wel iets waar ik aan moest wennen. Daardoor ging het lezen in het begin ook niet bijster snel.
Al moet ik toegeven en zeggen dat ik toch liever wél aanhalingstekens heb.

Een mooi boek over vriendschap, al dan niet eentje waar je even voor moet gaan zitten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb