Onderuniversum - Pen Stewart

Informatie over het boek:
Auteur: Pen Stewart
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 341
ISBN: 9789463967945

 

Waar gaat het over?

Europa, 2665 n.Chr. Voor Julian O’Mallaghan waren de afgelopen zes maanden een droom. Niet alleen werd hij toegelaten tot het Amsterdamse stadsleger, Kim Katra is eindelijk zijn vriendin en staat onafscheidelijk aan zijn zijde. Maar dan gaan beiden op een avondpatrouille en loopt het grondig mis. Een ondergrondse uitbarsting met het epicentrum in de oude kerncentrale van Doel, te Antwerpen, opent een nieuw transportnetwerk van doorgangen door Nederland en Vlaanderen. De wezens die daar uit tevoorschijn komen, zijn vreemder dan iemand ooit heeft gezien. Aanvankelijk is het enkel een raar verschijnsel, maar dan krijgen deze wezens Kim te pakken, én lijken ze het op Julian voorzien te hebben.

 

 

Wat vind ik ervan?

Vandaag is het onze beurt in de blogtour van Onderuniversum, dus lees hieronder onze recensie.

Hoewel het vrijwel meteen met actie begon, duurde het een hele poos voordat ik in het verhaal zat.

Ik had niet echt een klik met de personages, en die misten naar mijn mening een beetje diepgang.

Ook vond ik het af en toe van de hak op de tak springen, het ging voor mijn gevoel soms zo snel dat ik niet meer wist wat ik nou eigenlijk aan het lezen was. Dat vond ik jammer, want het concept klonk erg origineel.

Wat ik wel een erg tof personage vond om over te lezen was Wolf.
Net zoals de AI Stephanie.


Ook vond ik dat de hoofdpersonage, Julian O'Mallaghan, zijn emoties iets meer toonbaar mogen maken.

Soms kreeg ik het gevoel alsof het hem helemaal niet scheelde dat zijn vriendin was meegenomen door die vreemde wezens. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik dat vooral aan het begin had, later werdt het minder en merkte je dat wel!

Ook de schrijfstijl kon mij niet helemaal pakken, het was niet zo'n boek dat ik oppak en eigenlijk niet meer weg wil leggen. 

Het einde was dan wel weer erg tof. Het epiloog zorgde ervoor dat ik toch wel een klein beetje benieuwd ben naar wat er volgt. (Als er iets volgt natuurlijk)

Evenals de technologische dingen die in het boek verwerkt zaten, al hadden die soms wat beter uotgelegd mogen worden voor mijn gevoel.

Hamley Books heeft wederom een prachtig plaatje gemaakt van een boek: De cover, het binnenwerk en de hoofdstuk dividers zien er weer prachtig uit!

Dit boek bleek het dus helaas niet te zijn voor mij, maar lees ook zeker even de andere blogs van de deelnemers in deze blogtour om te lezen wat zij ervan vonden.

 


We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar.