Titel: Fin & Rye 

Auteur: Harry Cook 

Uitgever: Best of YA 

Aantal bladzijdes: 336 

Bindwijze: Paperback 

IBSN: 9789000376315 

 

Achterflap:  

Fin is zestien jaar en valt op jongens. Een feit dat zijn leven heel complex blijkt te maken. 

Het ene moment kust Fin de goddelijke Jesse; het volgende moment is hij meedogenloos ge-out. De reactie van zijn ouders? Er alles aan doen om hem niet te laten zijn wie hij is, te beginnen met een frisse start in een nieuwe stad. 

Gelukkig maakt Fin al snel nieuwe vrienden: kick-ass Poppy, haar aan-uit transvriendin June en de innemende en onweerstaanbare Rye. Maar Fins ouders zijn niet blij. Wanneer hun zoon zijn ‘levensstijl’ niet wil veranderen, dwingen ze hem op het ‘rechte’ pad… met conversietherapie. 

Van maanverlichte dates tot vintage etentjes, van pride parades tot een passie voor oud vinyl, Fin & Rye is een glorieus en hartstochtelijk verhaal over trouw zijn aan jezelf, wat er ook gebeurt. 

 

Mening: 

Toen ik de achterkant van dit boek las, was ik meteen ontzettend benieuwd naar het verhaal, ik had stiekem meteen hoge verwachtingen, en ik ben zeker niet teleurgesteld, ik vond het prachtig! 

Ik vond de personages Géweldig! Ik hield er echt van hoe Poppy Lak had aan alles en iedereen, hoe ze zichzelf was. Ik vond ook de Moeder van Rye –Karen- echt een heel leuk personage, vooral doordat ze zo supportive was.   

Wat ik ook mooi vond was dat Vooral Fin – Rye ook wel, maar minder-  zich echt ontwikkelde in het verhaal; in het begin was hij bang om zichzelf te zijn, en op het eind was hij een stuk zelfverzekerder, genoeg Character development dus! 

Het verhaal klopte voor mijn gevoel gewoon, het ging niet te snel, maar ook niet te langzaam, en er waren geen onnodig grote stukken tekst zonder dialoog waardoor ik afhaakte. 

Harry Cook heeft ook een erg toegankelijke schrijfstijl, waardoor het boek erg fijn en snel wegleest. Ik bleef na het lezen van het boek ook niet met vragen achter, omdat het verhaal echt mooi eindigde (ik heb stiekem een traantje moeten wegpinken). 

De Cover is ook echt een plaatje, en past helemaal bij het verhaal. 

Ik heb echt genoten van Fin & Rye, en heb er eigenlijk weinig op aan te merken. Daarom geef ik het 5 sterren. 

Fin & Rye is een Prachtig verhaal vol met liefde, zelfontwikkeling, en hoe je koste wat het kost jezelf moet blijven zijn.  

 

(RECENSIE-EXEMPLAAR)

Maak jouw eigen website met JouwWeb