Hotel in de Wolken - Mel Hartman

Informatie over het boek:

Auteur: Mel Hartman
Uitgeverij: Hamley Books
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina's: 214
Genre: Jeugd - Fantasie

 

 

Waar gaat het over?

‘Het hotel is nog niet tevreden.
Het is de beurt aan het andere team. Het spel begint opnieuw.’ Hella en haar vrienden zitten nog steeds vast in het hotel dat in de lucht hangt. Ze zijn echter alles vergeten, zelfs hoe ze daar terecht zijn gekomen. Daar zorgen alle lekkernijen, die ze gretig oppeuzelen, op tafel voor. Ook het spel dat ze eerder moesten spelen om hun angsten te overwinnen en hun ouders terug te vinden, herinneren ze zich niet meer. En bovendien zijn hun ouders weer verdwenen. Maar langzamerhand komen de herinneringen bij Hella terug en probeert ze de andere kinderen te overtuigen om te stoppen met het eten van al het lekkers. Wanneer ze op zoek gaan naar hun ouders, probeert het hotel hen op allerlei manieren te dwarsbomen. Kunnen de kinderen aan de duistere verleidingen van het hotel weerstaan? Lukt het hen om het hotel te verslaan en om hun ouders te vinden?

 

 

Wat vond ik ervan?

Het hotel in de wolken is het nieuwste jeugdboek van Mel Hartman.
De auteur schreef eerder al Het hotel op de rots, het eerste deel van deze serie. Zoals jullie misschien al eerder hebben kunnen lezen was ik groot fan van Het hotel op de rots.
De manier waarop de auteur slechte eigenschappen van kinderen weet om te zetten in iets goeds vond ik bewonderingswaardig en ook in dit deel is dat weer erg aanwezig.

Wat ik echter wel vond was dat de plaatjes soms voor mijn gevoel iets te vroeg kwamen?
Dan had ik het plaatje al gezien en moest het hoofdstuk nog komen… Misschien lag dit aan mij. Het was gewoon iets wat mij even opviel.

Dat is echter iets waar de auteur niks aan kan doen en het doet ook niet af van het verhaal. Mel Hartman heeft een hele fijne schrijfstijl, met name voor kinderen.
Al moet ik eerlijk bekennen dat ik nog geen van haar andere boeken heb gelezen, ook daar heb ik na het lezen van het boek het volste vertrouwen in.

Een leuk element aan dit boek vond ik dat het verhaal zich dit keer niet alleen in het hotel afspeelt, maar ook erbuiten (vandaar waarschijnlijk de titel, haha ;)

Het boek kwam lekker snel op gang en ik heb echt genoten van een nieuw avontuur In het rots hotel. De personages waren natuurlijk al bekend, maar door dit deel leek ik echt een beetje meer diepgang in ze te zien.

Ik heb genoten met de hoofdletter G en stiekem hoop ik op nog een deel over Hella en haar vrienden.

 

We willen de uitgeverij bedanken voor het vertrouwen en het recensie exemplaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb