Recensie: de Bronzen stad

Titel: de Bronzen Stad

Auteur: S.A. Chakraborty

Uitgever: de Boekerij

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022594452

Prijs: 24,99

 

Dit is waar het boek over gaat:

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangen en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daevabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten wacht een stad vol intrige en betovering – waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is.

Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

 

Dit is wat ik ervan vond:

De Bronzen stad is een boek waar ik echt enorm naar uitkeek, niet alleen omdat het verhaal me enorm aansprak, maar ook omdat de eerste druk een prachtige limited edition is (die je absoluut in je kast wil hebben staan, geloof me). 

De Bronzen stad is een boek waar ik echt enorm van heb genoten, maar ook een boek waar ik echt even voor moest gaan zitten, met name in het begin, Omdat het een fantasy verhaal is komen er al gauw veel nieuwe termen voorbij, waarvan ik ze niet allemaal meteen onthield en soms echt terug moest bladeren om te kijken wat een begrip betekende. op een gegeven moment is dit niet meer zo’n probleem, want dan weet je echt wel wat de begrippen inhouden :). Gelukkig zit er achterin het boek een verklarende woordenlijst wat het lezen toch wat makkelijker maakt.

De schrijfstijl van S.A. Chakraborty is echt ontzettend fijn om te lezen, ze heeft de wereld en personages heel goed en diep uitgewerkt, waardoor beide bijna echt aanvoelen. van de wereld kreeg ik echt dat arabische sfeertje, wat precies overeenkomt met de vormgeving van het boek. wat ik erg fijn vond tijdens het lezen is dat je afwisselt tussen twee perspectieven; die van Ali en Nahri. omdat het zo’n dik boek is, vind ik het namelijk fijn dat je niet de hele tijd vanuit hetzelfde personage leest.

Met name de tweede helft van het boek las heel vlot weg, ik zat echt in het verhaal en kon het boek bijna niet wegleggen, je wordt echt het verhaal ingetrokken!

Over het algemeen heb ik echt genoten van de Bronzen stad, en ik kan echt niet wachten op het volgende deel in deze nu al veelbelovende trilogie!

De Bronzen Stad is een echte must-read als jij kan genieten van een fantasy verhaal met fantastische personages en een goed uitgewerkte wereld!

beoordeling: 4/5

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb