De Prins Van Toorn - Kerri Maniscalco

Titel: De Prins van Toorn

Auteur: Kerri Maniscalco

Uitgever: Meulenhoff Boekerij

Bindwijze: Hardcover

ISBN:9789022597606

Prijs: €22,99

 

Dit is waar De Prins van Toorn over gaat:

Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

 

Dit is wat ik van De Prins van Toorn vond:

Soms lees je een fantasy die zó goed is dat elke fantasy die je daarna leest minder lijkt dan ze eigenlijk is. De prins van Toorn was er voor mij zo eentje. Ik heb vanaf de eerste bladzijde het boek bijna niet meer weg kunnen leggen, zo verslavend leest dit boek! Kerri Maniscalco heeft zo’n beeldende schrijfstijl dat je de wereld helemaal voor je ziet. De auteur zet het oude Italië en fantasy in een hele mooie balans neer.

De personages worden erg goed neergezet. Je kan je als lezer zijnde goed in het hoofdpersonage Emilia verplaatsen. (of zoals Toorn haar noemt: Heks. 😉) Hoe Emilia denkt en verschillende situaties meemaakt worden tijdens het lezen erg duidelijk. Toorn is een wat mysterieuzer personage. Wel merk je meteen dat hij heel anders is dan zijn zes broers, de andere prinsen van zonden uit de hel. Juist omdat hij zo anders is, is hij intrigerend. Je leert hem gedurende het verhaal steeds beter kennen, waardoor je je ook in hem steeds beter kan verplaatsen.

De fantasy-aspecten zijn ontzettend tof en origineel. Naarmate je in het verhaal vordert leer je steeds meer over de Streghe; de heksensoort waar Emilia toebehoort. De magische kant van dit verhaal is naast origineel ook duister, het is echt een donkere fantasy, die je bijna de stuipen op het lijf jaagt (maar dan op een ontzettend goede manier!)

Al vrij snel wordt duidelijk dat dit verhaal zich niet over één boek laat afspelen. Het boek eindigt dan ook met een enorme cliffhanger. Helaas voor de Nederlandse lezers onder ons is het tweede deel nog niet uit in het Nederlands, daar zullen we nog even op moeten wachten… In de tussentijd kunnen we alvast dromen over hoe het verhaal van Emilia en Toorn verder gaat, of het tweede deel in het Engels lezen.

De Prins van Toorn is één van de beste young adult fantasy boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen en ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel!

De Prins van Toorn is een absolute must-read voor alle fantasy lezers onder ons!

Beoordeling: 5/5

Maak jouw eigen website met JouwWeb