Titel: de Kroon en de Droom

Auteur: Jana Hoch

Uitgever: Best of YA

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000378180

Prijs: €20,99Dit is waar De Kroon en de Droom over gaat:

Paparazzi, flitsende camera’s, schandalen – Grace’ leven staat van de ene op de andere dag op zijn kop. En daar is er maar één schuldig aan. Edward. Of liever: prins Tristan. Grace voelt zich nog steeds verraden door zijn leugens. Waarom heeft hij haar niet verteld wie hij werkelijk is?

Maar wanneer Edward voorstelt om samen de pers te ontvluchten, kan Grace geen nee zeggen. Vooral omdat haar hart nog steeds sneller gaat kloppen als ze Edward met de paarden aan het werk ziet. Of als hij haar op die bepaalde manier aankijkt... Maar is Grace echt klaar om zijn wereld in te stappen?
Dit is wat ik van De kroon en de Droom vond:

 

vorig jaar las ik het eerste deel in de Royal Horses Trilogie; De kroon en het het hart, Daar heb ik toen ontzettend erg van genoten en kon niet wachten om het tweede deel te lezen (deel één eindigde ook nog eens met een cliffhanger!) De Kroon en de Droom (het tweede deel) is onlangs uitgekomen en dit is wat ik ervan vond:

 

Het proloog vond ik meteen spannend. ik wist meteen weer waar ik in het eerste deel over had gelezen, en zat meteen in het verhaal. na het proloog verliep het verhaal voor mijn gevoel ietsje langzamer. Dit bleef voor mijn gevoel tot Grace op het aanbod van Edward ingaat. vanaf dat moment las het verhaal heel snel weg en kon ik het boek niet meer wegleggen.

 

De schrijfstijl van Jana Hoch is weer super fijn om te lezen, ze heeft een hele vlotte, en luchtige schrijfstijl. Ook zit er de nodige portie Humor in het verhaal verweven waar ik regelmatig om in een deuk heb gelegen.

 

De meeste personages kwamen ook al in het eerste deel voor, die leer je in dit boek nóg beter kennen, waardoor er meer diepgang in het verhaal zit én de personages ‘echter’ aanvoelen. Ook leer je nieuwe personages  kennen die je door het verhaal heen ook beter leert kennen.

 

In de Kroon en de Droom zit een heerlijke portie romantiek, maar daarnaast ook de nodige hoeveelheid drama. hiertussen zit een hele fijne balans, waardoor het niet te cheesy of te dramatisch wordt.

 

Ook in dit deel spelen de paarden weer een grote rol in het verhaal -het heet immers de Royal Horses- Maar ook als je een niet-paardenmeisje bent is dit boek een hele grote aanrader!

 

Over het algemeen vond ik De Kroon en de Droom een zeer geslaagd tweede deel in de Royal Horses serie, een perfect boek voor alle zwijmelaars onder ons! Ik kan niet wachten om het volgende deel in deze serie te lezen!beoordeling: 4 / 5Maak jouw eigen website met JouwWeb