Titel: #ikdatethuis

Auteur: Lily Frank

Uitgever: Dutch Venture Publishing

Bindwijze: Paperback

ISBN: 978-94-03631-95-0

 

Dit is waar het boek over gaat:

Het valt niet mee om je liefdesleven weer op te pakken als je hart aan diggelen is gegooid. En het valt al helemaal niet mee om te daten als je door een intelligente lockdown aan huis bent gekluisterd!

Samyra is het zat om te kniezen om een ex die haar gedumpt heeft. Ze is 24 jaar en heeft een leuke baan bij het theater, maar mist desondanks iemand in haar leven. Net als ze besloten heeft om weer te gaan daten, gooit het coronavirus roet in het eten. Toch geeft Samyra de moed niet op. Met alle online dating mogelijkheden moet ze vast ook thuis kunnen daten, mits haar irritante buurman het niet steeds verpest voor haar. Alles is in ieder geval beter dan accepteren dat haar ex Sander groot

gelijk had dat hij haar verliet…

 

Dit is wat ik ervan vond: 

vandaag is het onze beurt in de blogtour van #ikdatethuis! Ik was ontzettend benieuwd naar dit verhaal na het lezen van de achterflap van dit boek, helemaal omdat ik de laatste paar maanden een steeds grotere fan aan het worden ben van Feelgood, het is nu zelfs één van mijn favoriete genres, en omdat ik er dus heel veel in lees merk ik ook dat ik kritischer ga kijken naar de verhalen.

Ik heb echt ontzettend genoten van #ikdatethuis! ik vond meerdere aspecten aan het verhaal geweldig! Wat ik een van de beste aspecten vond was toch wel de schrijfstijl. Ondanks dat ik in het begin wat moeite had met in het verhaal komen had (dit veranderde al vrij snel (na een hoofdstuk of 5)), vond ik de Schrijfstijl echt enorm fijn lezen!

Wat ik ook leuk vond aan het verhaal, is dat Samyra Vrijwilligerswerk gaat doen bij de voedselbank. dit geeft voor mij net weer een beetje aan wat voor personage Samyra is, en hoe ze in elkaar zit. De personages waren sowieso over het algemeen ontzettend goed uitgewerkt, ze voelen ontzettend echt aan!

Het boek bevat ook de nodige dosis humor, ik heb regelmatig ontzettend hard moeten lachen! (helemaal om de Tinder- avonturen van Samyra) Het boek had voor mij een precies goede balans tussen Humor en serieuze onderwerpen. zo werd het boek niet te luchtig of te zwaar!

Het boek leest ontzettend vlot weg, dit komt onder andere omdat hij vrij korte hoofdstukken heeft. die korte hoofdstukken zorgen er ook voor dat je het boek makkelijk weer oppakt als je hem even weg hebt gelegd. 

#ikdatethuis is niet je typische feelgood, met het kleine dorpje waar iedereen kent, maar juist omdat het eens wat anders is heb ik er zo van genoten! 

Als jij net als ik ontzettend fan bent van een leuk feelgood boek, dan is dit zeker een aanrader!

beoordeling: 4 / 5