Lara - @selectedrebels

vandaag vroegen we Lara van @selectedrebels van alles over haar bookstagram, haar favorieten, en nog veel meer! dit is wat ze antwoordde:

 

Wat is je favoriete boek?

De Hongerspelen van Suzanne Collins. Dit boek heeft me kennis laten maken met Young Adult boeken en daardoor heb ik zoveel mooie boeken kunnen lezen. Ik ben dat boek daarom altijd dankbaar! Ik heb al veel rereads gedaan en het blijft zo leuk en goed!

Wat is een boek dat je uit een reading slump hielp?

54 minuten van Marieke Nijkamp. Ik zat heel erg in een reading slump en deed er zo lang over om mijn boeken uit te lezen. Toen ben ik naar de bibliotheek gefietst en heb dit boek meegenomen omdat ik er al veel over gehoord had. En ja hoor, ik had het binnen no time uit! Dat boek heeft me zeker door die reading slump geholpen en het was ook nog eens een boek die een grote indruk heeft achtergelaten. Zeker een aanrader!

Wat is je favoriete auteur?
Kiera Cass. Ik vind haar persoonlijkheid geweldig! Ook haar boeken (de selectie serie) zijn een van mijn favoriete boeken ooit! Ik ben nu ook bezig om ze allemaal weer opnieuw te lezen en het blijft geweldig. Als ze een boek uitbrengt, koop ik het meteen. Ik vind haar dankwoorden ook altijd zo leuk, bijvoorbeeld in de One: “Leg je hand op de bladzijde en stel je voor dat ik je een high five geef. Ik meen het! Hoe kan ik je anders bedanken dat je mijn boek hebt gelezen?”


Wat is een boek/ serie die volgens jou verfilmd moet worden, en waarom?

De vuurvogel serie (duizend stukjes van jou, tienduizend hemels boven jou, een miljoen werelden met jou) van Claudia Gray.  Ik vond deze serie zo gaaf! Het gaat over het reizen tussen parallelle dimensies en Claudia Gray heeft deze dimensies zo mooi beschreven dat ik er zelf ook heen zou willen! Ik zou daarom super graag een verfilming zien van deze boeken, want wie wil nou niet een kijkje nemen in futuristisch Londen of keizerlijk Rusland?


Wat is een boek dat heel populair is, maar die jij eigenlijk niks vond?

De Royals serie van Erin Watt. Ik vond het eerste deel nog wel leuk, maar daarna vond ik het zo overdreven worden. Veel van mijn vriendinnen waren er laaiend enthousiast over, maar ik vond het helaas niet zo leuk.


Welke genres lees je het liefst?

Young Adult, dystopian en contemporary fiction. Het liefste wissel ik een beetje af, zodat ik veel verschillende boeken lees.


Waardoor ben je begonnen met bookstagram?

Ik heb dit account aangemaakt in 2015, maar toen was het vooral een fanaccount voor onder andere de Hongerspelen. In 2018 stopte ik met posten, tot vorige zomer waarin ik opeens weer gemotiveerd werd om van mijn account een bookstagram te maken. Het liefste wat ik doe is praten over boeken, dus ik dacht, waarom maak ik daar dan niet mijn hobby van en deel ik dit met andere mensen die daarvan houden? Dus toen deed ik dat en ik ben er heel dankbaar voor want wat is de bookstagram community toch fijn!

Wat is je reading goal, of heb je die niet en lees je gewoon wat je kan?

Mijn reading goal is 35 boeken, al loop ik nu al vier boeken voor op schema dus waarschijnlijk verhoog ik hem nog 😉. Ik heb door mijn studie niet veel tijd om boeken te lezen dus daarom had ik hem laag gezet zodat ik in ieder geval geen stress krijg door de druk.Wat zijn de drie meest recente aanwinsten voor je boekenkast?

Mijn goede voornemen van 2021 is geen boeken kopen, want ik heb nog minstens 50 ongelezen boeken in mijn kast staan (en dan tel ik mijn ebooks nog niet eens mee...)! Dus de laatste boeken die ik in 2020 heb gekocht/ gekregen zijn: Anna and the French kiss collector’s edition (Stephanie Perkins), Between shades of gray (Ruta Sepetys) en The way I used to be (Amber Smith).Wat vind je van bookish merch? En wat heb je ervan?

Super leuk!! Ik heb een aantal boeken kaarsjes, een booksleeve, mokken, verschillende kledingstukken met quotes over boeken erop en een tasje. Ik heb ook een paar Funko Pops van boekpersonages en heel veel hufflepuff merch!


Is er een boek dat nog uit moet komen waar je niet op kunt wachten?

Zoals ik al zei, ik koop alle boeken van Kiera Cass meteen. Afgelopen jaar bracht ze de Beminde uit, die heb ik dus ook meteen gelezen, maar vond ik eigenlijk een beetje tegenvallen. Dat betekent echter niet dat ik het vervolg hierop niet wil lezen! Ik ga dat boek dus ook kopen (ook al moet ik dan even wachten tot het jaar voorbij is, in verband met mijn goede voornemen XD). Ik ben erg benieuwd wat Kiera nog meer geschreven heeft over Hollis’ leven.


Lees je het liefst Engels of Nederlands?

Engels! Ik vind dat er toch veel verloren gaat tijdens een vertaling, dus het liefst lees ik het in de originele taal. De uitspraken en grapjes komen dan beter over dan in de vertaling. Maar boeken die origineel in het Nederlands zijn geschreven, lees ik dus ook, maar het meeste lees ik Engels.


Welk boek vond je de hype zeker waard?
Wonder van R.J. Palacio. Ik hoorde zoveel goede dingen over dit boek en toen ik de film zag, snapte ik waarom het verhaal zo populair was. Ik heb het boek meteen gekocht en het was prachtig. Het is eigenlijk een kinderboek, maar het is ook leuk om te lezen als (jong)volwassene. Het gaat over zo’n belangrijk onderwerp! Dit is een boek die ik altijd aan iedereen aanraad, want iedereen zou dit gelezen moeten hebben.


Wat is het dikste boek dat je ooit hebt gelezen?

Harry Potter en de orde van de Feniks. Dit waren 668 bladzijden! Ik heb nog dikkere boeken in mijn kast staan, maar daar moet ik nog aan beginnen.

Wat is het boek met de mooiste cover die jij hebt?
Dat is zo lastig! Ik koop heel vaak boeken door de kaft, dus ik vind ze allemaal zo mooi. Eén van mijn favorieten zijn de shatter me boeken (Tahereh Mafi). Maar ik houd ook heel erg van mijn nieuwste aanwinst Anna and the French kiss collector’s edition (Stephanie Perkins)! En de Vuurvogel serie (Claudia Gray) is ook echt super mooi! Nog één dan: Rebel of the sands (Alwyn Hamilton). Dit zijn mijn favorieten kaften uit mijn boekenkast.

Wat is het dunste boek dat je ooit gelezen?

De Labyrintrenner Files. Dit is een extra boekje van de labyrintrenner serie en er staan e-mails in van WICKED en stukjes vanuit andere perspectieven zoals Minho. Ik vond het een leuke toevoeging, wel jammer dat het maar 52 bladzijdes had.

Wat is het slechtste boek dat je ooit hebt gelezen?

Afgelopen jaar heb ik geluisterd naar het luisterboek Suzanna’s wereld van Jojo Moyes. Ik heb dit boek 1 ster gegeven, want ik vond het echt niet goed! Heel jammer, want ik vond 'voor jou' van Jojo Moyes erg mooi. Dit was gewoon echt geen boek voor mij. Ik was zo verward tijdens het luisteren. Er waren zoveel perspectieven en er stond niet bij vanuit welk perspectief je nu las, dus dat moest je maar steeds gokken. Ik weet van sommige hoofdstukken nog steeds niet vanuit wie het verteld werd...

Om het nog moeilijker te maken, zijn er ook verschillende tijdlijnen die door elkaar gebruikt worden. Dus soms wist ik niet welk perspectief het was, maar ook niet in welk jaar het zich afspeelde....

Dit is een boek die ik zeker niet zou aanraden, het verhaal was gewoon te verwarrend en niet echt interessant.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb