Kimberly - @booksandlemoncake

Vandaag vroegen wij Kimberly van @booksandlemoncake  een aantal vragen over haar bookstagram, haar favoriete boeken en nog veel meer! Benieuwd naar haar antwoorden? Lees dan verder!

 

 

Wat is je favoriete boek?

Meteen een moeilijke vraag! Ik ga een beetje vals spelen en ga er twee noemen. Er zijn nog veel meer mooie boeken, maar deze springen eruit. Ook, omdat ik absoluut niet kan kiezen uit het fantasy-genre. - “Enkeltje Ierland” van Charlotte de Monchy! Wat een heerlijk boek is dat. Ik heb het al drie keer gelezen. De situaties waar Lisa zich in bevindt, vind ik hilarisch. De toenadering naar Will onwijs romantisch. Het verhaal heeft gewoon alles en is daarom voor mij de perfecte feelgood. - “Feel again” van Mona Kasten. Isaac is zo een lieve jongen en Dawn is zo een interessant karakter. De ontwikkelingen van beiden in het verhaal zijn geloofwaardig, en ze zijn nu eenmaal een leuk stel. Kortom, een heerlijk new-adult verhaal.

 

Wat is een boek dat je uit een reading slump hielp?

“Begin Again” van Mona Kasten. Ik las toen, na maanden niet te hebben gelezen, drie boeken in twee dagen. Ik vond (en vind) die serie fantastisch! Alhoewel ik nog niet verder gegaan ben dan het derde deel.

 

Wat is je favoriete auteur?

Hier kan ik echt niet uit kiezen. Stephanie Garber, Jonas Jonasson, Fredrik Backman, Sarah J. Maas, Agatha Christie. Het is nu eenmaal moeilijk.

 

Wat is een boek/ serie die volgens jou verfilmd moet worden, en waarom?

Geen een. Verfilmingen zijn zelden zo goed als het boek. Bij Harry Potter heeft het redelijk uitgepakt, bij The Hobbit ook. Maar bijvoorbeeld Eragon, een fantastische serie, is op het doek om te huilen. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine eveneens. Die film heb ik na 20 minuten uitgezet. Dus nee, liever geen verfilmingen. Maar als ik echt moet kiezen, dan een feelgood. Daar kun je alleen de verkeerde acteurs voor kiezen.

 

Wat is een boek dat heel populair is, maar die jij eigenlijk niks vond?

The Cruel Prince. Het spijt me. Na 117 pagina’s heb ik het terug gebracht naar de bibliotheek. Ik snap de hype ook absoluut niet! Cardan is een gemene, egoïstische jongen die Jude geestelijk en lichamelijk mishandeld. Niet mijn ding, alhoewel ik de geschapen wereld wel interessant vind. Ik wilde ook weten hoe het eindigde (want ja, die hype is er natuurlijk niet voor niets), maar ook na het lezen van de samenvattingen vind ik het nog steeds niets.

 

Welke genres lees je het liefst?

Het allerliefste lees ik fantasy. Dat lees ik al graag sinds ik een jaar of tien was en Harry Potter ontdekte. Nog steeds verdwijn ik het liefste in werelden die niet de onze zijn met wezens die enkel daar kunnen leven. Daarnaast lees ik ook heel graag feelgood en new-adult. Beide ben ik mee begonnen tijdens mijn zwangerschap, omdat mijn geheugen net een vergiet was. Nog steeds is het soms fijn, als je van te voren eigenlijk al weet hoe het zal eindigen. Ik lees ook de boeken over Hercules Poirot, een detectiveserie uit 1930, maar dat is dan ook wel de enige detective die ik lees.

 

Waardoor ben je begonnen met bookstagram?

In mijn directe omgeving zijn niet echte lezers. Wel mensen die weleens een boek oppakken, maar niet diegene die, net als ik, boeken sparen, lezen tot middernacht, verliefd worden op karakters, hun hart laten breken of huilen en lachen tegelijkertijd tijdens het lezen. Ik merkte dat wanneer ik op boeken zocht, ik de gevonden

boekenaccount altijd zo leuk vond, dat ik dit zelf ook wilde. Ik wilde ook mijn liefde en passie voor boeken delen, met mensen die het begrijpen. Sinds juli 2019 heb ik bookstagram en ik ben er zo blij mee. Mijn portemonnee wat minder, maar dat is een andere zorg. Ik ben precies die mensen tegen gekomen, die ik tijdens het lezen miste.

 

Wat is je reading goal, of heb je die niet en lees je gewoon wat je kan?

Mijn reading goal is dit jaar 50. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst mijn leesdoel behaald, het zegt dus nog niets. Dat kwam mede door mijn zwangerschap en het daardoor in de ziektewet komen en doordat mijn zoontje de eerste weken echt alleen bij me wilde liggen. Zo ben ik überhaupt weer veel gaan lezen.

 

Wat zijn de drie meest recente aanwinsten voor je boekenkast?

Ik heb gisteren “Hof van Zilveren Vlammen” ge-pre-orderd, samen met “Hof van Ijs en Sterren” en “Daughter of the Pirate King”. Ik heb ze nog niet in de boekenkast staan, maar ze tellen voor mij al wel als aanwinsten.

 

Wat vind je van bookish merch? En wat heb je ervan?

Ge-wel-dig! Het liefste heb ik kaarsen en boekenleggers. Vooral kaarsen. Ik heb er meerdere, allemaal van fantasyboeken. Boekenleggers begin ik pas sinds kort te sparen en het vinden van de juiste blijft moeilijk. Wanneer ik een hele goede serie uit gelezen heb, wil ik graag zowel een boekenlegger als een kaars ervan hebben.

 

Is er een boek dat nog uit moet komen waar je niet op kunt wachten?

Het laatste deel van de “Shatter Me”- serie, die is al een tijdje uit, maar niet als paperback. Ook het nieuwe deel van de “Acotar”-serie. En de nieuwe van Charlotte de Monchy. En het laatste deel van de serie “de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine”, ik weet niet eens of Riggs überhaupt al is begonnen met schrijven?

 

Lees je het liefst Engels of Nederlands?

Feelgood het liefst in het Nederlands, vooral omdat de meeste boeken die ik goed vind, geschreven zijn door Nederlandse auteurs. Fantasy in het Engels, omdat dat in de meeste gevallen de originele taal is en de woordkeuze wordt niet vaak geëvenaard. Ik lees ook veel in het Duits, sowieso alle boeken van Duitse auteurs, alhoewel dat niet gevraagd werd. Ik lees die drie talen nu eenmaal even vaak.

 

Welk boek vond je de hype zeker waard?

Caraval! En Acotar! Hemel, wat waren die goed! In beide series wordt alles zo ontzettend goed beschreven, dat ik een leeg gevoel had, toen ik de boeken eenmaal uitgelezen had. De karakterontwikkelingen zijn geloofwaardig, groeien allemaal. De beschrijving van de omgeving is levendig en de personages zijn om verliefd op te worden. Rhysand en Dante hebben beide een plekje in mijn hart veroverd.

 

Wat is het dikste boek dat je ooit hebt gelezen?

Van de afgelopen tijd “After we fell”, van Anna Todd. Dat boek heeft 837 pagina’s. Ik houd sowieso heel veel van dikke pillen. Een boek kan mij niet lang genoeg zijn.

 

Wat is het boek met de mooiste cover die jij hebt?

Ik ben gek op mijn Duitse jubileumversies van “Harry Potter”, die vind ik heel mooi. Maar ook mijn Duitse paperbacks van “The Witcher”, die zijn gewoon prachtig!

 

Wat is het dunste boek dat je ooit gelezen?

“Versplinter me” van Tahereh Mafi. Die novelle heeft 66 bladzijden. Ik ben niet zo’n fan van dunne boeken en lees ze enkel als ze bij een serie horen.

 

Wat is het slechtste boek dat je ooit hebt gelezen? Dit vind ik een hele moeilijke. Vooral omdat ik kan begrijpen waarom anderen een bepaald boek wél mooi zouden kunnen vinden. Twilight. Ik heb het gezegd. Ik heb de boeken verslonden toen ze net uitkwamen, maar tijdens de re-read in augustus kwam ik niet verder dan de eerste tien pagina’s van het eerste deel. Wat een huilen. Sorry, maar dit vind ik (nu ik wat ouder ben) echt hele slechte boeken. Vooral omdat het uiteindelijk een serie is, waarin het meisje continu aangeeft, dat ze niet zonder een bepaalde man kan leven. Toen ik 14 was, snapte ik dat helemaal! Nu begrijp ik er helemaal niets meer van. Maar wie ben ik....

 

dankjewel @booksandlemoncake voor het meedoen!

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb